Emlak İlanlarında Yeni Dönem Başladı: Yetkilendirme Zorunlu!… BoluNet
222

Emlak Sektöründe Yeni Dönem: Yetkili Emlakçılar Dışında Kimse İlan Veremeyecek! BoluNet

 

15 Eylül 2023 tarihi itibarıyla, emlak sektöründe bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçiliyor. Bolu Emlak Danışmanlığı ve Komisyoncular Derneği Başkanı Muzaffer Ertekin'in açıklamalarına göre, bu satışlar satılık ve kiralık ilanlardan yalnızca yetkili emlakçılar tarafından yapılabilir. Emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ve değişimlerin önüne geçmeyi hedefleyen yeni sistem, hem mülk sahiplerini hem de alıcı ve ayırdıkları değişime yönelik nitelikte bir düzenlemeyi beraberinde getiriyor.

 

"15 Eylül Emlak Sektöründe Bir Milat!"

 

Ertekin, emlak sektöründe gerçekleşen büyümelerin ortadan kaldırılacağını belirterek, "15 Eylül tarihinde yalnızca mülk sahibi yetkilendirdiği emlaklar satılık ve kiralık olarak kiralanabilirler. Bu düzenleme ile taşınmaz ticaret yetki belgesi olmayan emlakçılar ve korsan emlakçılar devre dışı bırakılacak. Böylece daha güvenli bir alışveriş yaratılmış olacak" dedi.

 

Ertekin, özellikle son dönemde hızla artan kira ve satış fiyatlarının geneldeki büyük bir düşüşünü dile getirerek, bu konuda attığı adımların arttığını vurguladı. "Emlak fiyatlarında kontrolsüz artış, aşırı bir dengesizlik yarattı. Bu nedenle emlak ticaretinde yeni koşullar kaçınılmaz oldu. 15 Eylül'de kayıtlı Emlak İlanlama Sistemi (EİDS) sayesinde mülk sahipleri yalnızca yetkilendirilmiş emlak işletmelerini kullanabilecek" diye ekledi.

 

E-Devlet Üzerinden Yetkilendirme Zorunlu Hale Geliyor

 

Yeni düzenlemeye göre, mülk sahipleri gayrimenkullerini satmak veya kiralamak istediklerinde e-devlet üzerinden işlem yaparak yetkili emlakçıyı seçecekler kalacaklar. Bu işlemin yapılması için gerekli olan Emlak İlanı Doğrulama Sistemi (EİDS), ilanların doğrulanması ve yalnızca yetkili emlak kişilerine ilan girişi sağlanması.

 

Muzaffer Ertekin, bu süreç hakkında ayrıntılı bilgi vererek şunları söyledi: "Mülk sahibi e-devlet şifresi ile Web Tapu sistemi üzerinden kendi gayrimenkulünü alacak, yetkilendirmek amacıyla emlakçıyı belirleyecek. Bu yetki en az üç ay kalıcı olarak geçerli olacak. Emlakçılar, yetkiliyle ilan yapabilecekler Bu sayede, yetki belgesi olmayan işletmeler ilan giremeyecek ve kontrolsüz ilan girişinin önüne geçilecek."

 

Yeni Sistemle Emlak Piyasası Güvence Altında

 

Emlak sektöründe yaşananların başında sahte ilanlar ve belgesiz emlakçılar tercih ediliyordu. Yeni sunulan sistem ile bu tarz sıkıntıların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ertekin, yeni sisteme olan güvenin artacağını ve emlak piyasasına çeki düzenleyeceğimizi belirtti. "Hem satılık hem de kiralık ilanlar için zorunlu hale gelen EİDS ile emlakçılara şeffaflık sağlanacak. Bu sistem sayesinde mülk sahibi, emlakçıyı yetkilendirirken, herkesin kullanabileceği bir ortam yaratılmış olacak."

 

Emlak ilanları artık yalnızca yetkili emlak işletmeleri tarafından yapılabilecek, bu da korsan ilanların ve sertifikaların iş yapanların devre dışı kaydedilmesi anlamına geliyor. Böylece, kaliteli, güvenli ve şeffaf bir ortam sağlanarak alıcıların, sahiplerinin ve mülk sahiplerinin haklarının korunması hedefleniyor.

 

Yetkilendirme Süresi En Az 3 Ay

 

Emlak Danışmanlığı ve Komisyoncular Derneği Başkanı Muzaffer Ertekin, yetkilendirme sürecinin en az üç ay ayrıldığını belirtti, "Mülk sahipleri, emlakçıyı yetkilendirdiğinde bu yetki en az üç ay boyunca mevcut olacak. Böylece ilanların süresi ve mevcut netlik kazanılabileceği. Süre mülk sonunda sahibi dilerse yetkiyi uzatabilecek veya farklı bir evciye verebilir" dedi.

 

Bu yeni düzenleme ile birlikte, taşınmaz ticaretin daha güvenilir bir şekilde yapılması ve sektördeki dengesiz fiyatlıkların ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Emlak sektöründeki arızalanma süreci bu süreçte, mülk sahipleri ve alıcılar için daha güvenilir bir ortam yaratılması büyük önem taşıyor.

 

Bolu Emlak Sektöründe Büyük Dönüşüm Başlıyor

 

Bolu ve çevresindeki emlak sektörünün önemli bir kısmını temsil eden Bolu Emlak Danışmanlığı ve Komisyoncular Derneği Başkanı Muzaffer Ertekin, bu yeni düzenlemenin hem emlakçıların daha profesyonel bir şekilde yapmalarına imkan tanıyacağını hem de alıcı ve kiracılara güvenli bir hizmet sunacağını belirtti. "Bu değişiklikler, emlak ömründe tamamen devrim niteliğindedir. Sektördeki kaotik bozulma sona ermeyle birlikte herkesin hakları daha etkin bir şekilde korunacak" diye ekledi.

 

15 Eylül tarihinde gizlice giren yeni sistem, emlak sektöründe düzen ve şeffaflık yoluyla, daha güvenilir bir piyasa yaratılmasını sağlıyor. Özellikle gayrimenkul satış ve kira oranlarında yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi, hem mülk sahiplerinin hem de emlakçılar tarafından olumlu karşılanıyor.

 

Sonuç: Bolu'da Emlak İlanlarına Düzenleme Geldi

 

Yeni sistemin uygulanmasıyla birlikte Bolu'da emlak piyasası güvencesi alınıyor. Yetkisiz ilanların önüne geçilmesi, sektördeki değişimlerin giderilmesine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Emlak sektörü temsilcileri bu düzenlemeyi büyük bir duygularla karşılarken, alıcı ve sahipleri için de güvenli bir ticaret oluşan bir ortam olacak.

İbrahim Atalay

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'daki en güncel olanları takip etmek için BoluNet'ten ayrılmayınız!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği