Emeklilik Zammı İçin Türkiye Geneli 'Alın Teri Kampanyası' Başladı!... BoluNet
222

Erdoğan'dan Emekliye 'Yeni Çözüm': Çalışanlar Daha Çok Terleyecek!

 

Türkiye'nin dört bir yanından emekliler, maaşlarına yapılacak zammın hayalini kurarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen son açıklama, beklenen zammı bir nevi "milli maraton" haline getirdi. Erdoğan, emekli maaşlarındaki artışın sırrını açıkladı: "Çalışanlar daha çok çalışıp, daha çok kazanacak!" Bu, adeta emeklilerin geçim derdini, çalışanların omuzlarına yükleyen bir strateji olarak dikkat çekti.

 

Kütahya'daki konuşmasında Erdoğan, emeklilik maaşlarına yapılacak olan zammın, ülkenin ekonomik dengelerini sarsmadan nasıl mümkün olabileceğine dair çarpıcı bir çözüm sundu. Emeklilerin hayalini kurduğu 10 bin liralık maaş zammı, şimdi çalışanların alın teri ve ek mesailerine bağlı olarak gerçekleşecek gibi görünüyor. Erdoğan'ın bu yaklaşımı, "Emeklilik zammı için, milletçe ter dökeceğiz!" mesajı veriyor.

 

Cumhurbaşkanı'nın, emekli maaşlarına 7 bin, hatta 10 bin lira eklemenin bütçeye getireceği ek yükü vurgulaması, bazılarına göre, ekonomik bir gerçeklikle yüzleşmekten başka bir şey değil. Ancak, Erdoğan'ın çözümü, biraz da olsa mizahi bir yaklaşım taşıyor: "16 milyon emeklimizin her birine, sadece bol terleme ve fazla çalışma vaadiyle zam yapacağız!"

 

Bu durum, emeklilik maaşlarındaki adalet arayışını, çalışanların sırtına ek bir yük olarak yansıtıyor. "Çok çalışıp, çok kazanacağız" sözü, emekliler için dramatik bir bekleyişin başlangıcı olabilir. Cumhurbaşkanı'nın bu stratejisi, çalışan nüfus arasında "Emekli maaşı zammı için ekstra mesai" şakalarına yol açarken, emekliler arasında ise "Acaba bu maratonun sonunda gerçekten zam mı var?" sorularını beraberinde getiriyor.

 

Sonuç olarak, Türkiye'nin emekli maaşlarına yapılacak zam konusundaki bu yeni yaklaşımı, hem mizahın hem de dramın iç içe geçtiği bir hikayeye dönüşüyor. Çalışanlar daha çok ter dökerken, emekliler de umutla bekleyiş içinde. Belki de bu maratonun sonunda, hem çalışanların hem de emeklilerin yüzünü güldürecek bir çözüm bulunabilir.

 

BoluNet: Türkiye'den ve Dünyadan Haberler

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği