Emeklilik Adaletsizliği Meclis Masasında: Türker Ateş ve EMAD'dan Çağrı...BoluNet
222

Emeklilikte Adalet Mücadelesi: Meclis Gündemine Taşındı

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dün gerçekleşen toplantılarda, Emeklilikte Adalet Derneği (EMAD) ve başkanı Mihriban Uğurlu'nun öncülüğünde emeklilikte adaletsizlik konuları masaya yatırıldı. CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'in de katılımıyla, özellikle 1999 sonrası sigortalı olan vatandaşların yaşadığı mağduriyetler ele alındı.

 

Toplantıda, "1 günle 17-20 yıl geç emeklilik olmaz, olamaz" sloganıyla, emeklilik yaşının belirlenmesindeki adaletsizliklere ve bunun vatandaşlar üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Uğurlu, 8 Eylül 1999 sonrası işe giren ancak yasal değişikliklerle mağdur olan vatandaşlar için de yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Dernek, bu adaletsizliklerin son bulması için hükümete somut adımlar atması çağrısında bulundu​​.

 

Sosyal medya üzerinden de geniş destek bulan bu hareket, #EmadderMecliste etiketiyle Twitter'da gündem oldu. Vatandaşlar ve emeklilikte adalet bekleyenler, Ateş ve EMAD'ın çabalarını takdirle karşılayarak, hükümetin bu konuda daha duyarlı olmasını talep etti.

 

Ayrıca, Uğurlu'nun TBMM'de gerçekleştirdiği etkinlikler ve siyasi partilerle yaptığı görüşmeler, emeklilik adaleti konusunda geniş bir platformda ses getirmeyi amaçlıyor. Dernek, siyasi partilerin ve genel başkan yardımcılarının yanı sıra grup başkanvekilleri ile de bu konuları tartıştı. Bu etkinlikler, emeklilik adaleti arayışında olanların seslerini daha geniş kitlelere duyurmayı hedefliyor​.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği