Emekli Maaşlarının Düşüklüğü ve Sosyal Huzursuzluk... BoluNet
222
GPT

 

Ekonomik Sıkıntılar Çiftçileri Vuruyor.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Sert Eleştiriler...

 

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz, başta çiftçiler olmak üzere toplumun geniş kesimlerini olumsuz etkiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bu durumu eleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçladı.

 

Özgür Özel, açıklamasında, geçtiğimiz yıl 100 TL olan kuru kayısının bu yıl 140 TL'ye çıktığını, ancak aynı dönemde mazot, ilaç, gübre ve işçilik maliyetlerinin iki kat arttığını belirtti. Bu artışların çiftçilerin belini büktüğünü vurgulayan Özel, "Geçen sene 175 TL olan marketteki kuru kayısı bu sene 390 TL olmuş. Yani bir tarafta alıp satan 2 kattan fazla koymuş ama alın teri akıtan, çoluk çocuk çalışan, güneşin altında çalışan, yağmurda çalışan, çamurda çalışan emeğini, alnının terini toprağa damlatanlar 100 liradan 140 liraya çıkmış borcunu ödeyemeyecek hale gelmiş" dedi.

 

"Toprak Mahsulleri Ofisi Sözünü Unuttu"

 

Özel, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin daha önce çiftçilere ürün alımı yapacağına dair söz verdiğini ancak bu sözünü tutmadığını hatırlattı. Çiftçilerin bu durumdan büyük zarar gördüğünü belirten Özel, hükümetin çiftçilerin ürünlerine hak ettiği değeri vermesi gerektiğini savundu. Ayrıca, emekli maaşlarının düşük olduğunu ve bu durumun da sosyal huzursuzluğa yol açtığını ifade etti.

 

"Emekli 10.000 Lira ile Geçinemez"

 

Emekli maaşlarının açlık sınırının yarısına bile denk gelmediğini söyleyen Özel, "Emekli 10.000 lirayla geçinemez. Çaya, buğdaya, kayısıya mutlaka iyi fiyat vermeli. %1 olan destekleme payıyla çiftçilerin bu sene hak ettiği 415 milyarlık desteklemeyi kendilerine mutlaka ödemeli. Bunlar yapılmazsa bu ülkede huzur olmaz. Bu ülkede kimsenin evinde huzur olmaz" şeklinde konuştu.

 

"Mehmet Şimşek Para Vermiyor"

 

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çiftçilere ve emeklilere gerekli maddi desteği vermediğini ileri sürdü. "Düşük emekli maaşının da asgari ücrete zam yapılmamasının da çiftçinin zor durumda olmasının da, esnafın perişanlığının da, gençlerin işsiz ve umutsuz olmasının da bir tek sorumlusu vardır. Onun da adı Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu açıklamalar, Türkiye'nin ekonomik durumu ve çiftçilerin karşı karşıya olduğu zorluklar konusunda geniş yankı uyandırdı. Çiftçilerin ve emeklilerin yaşadığı sıkıntılar, hükümetin bu konulara yönelik politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

 

BoluNet: Bolu'nun kalbi burada atıyor, güncel haberler için daima bizimle kalın!

 

Bolu ve çevresindeki en güncel ve doğru haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın. Haberlerimiz hakkındaki düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve haber önerilerinizi bolunet@bolunet.com.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimleriniz, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olması için büyük önem taşımaktadır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği