Ekrem İmamoğlu'nun Cezası İstinaf Mahkemesi'nde: İmamoğlu'nun Siyasi Geleceği Ne Olacak?
222

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hakaret cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından onanıp onanmadığı konusu kamuoyunda geniş yankı buldu. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, konunun kendilerinin bilgisinde olduğunu ve dosyanın işlem aşamasında olduğunu belirtti. UYAP'ta henüz bir bilgi olmadığını ve konuyla ilgili bir gelişme olmadığını ifade etti.

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ise, İstinaf Mahkemesi'nden herhangi bir karar çıkmadığını, iddiaların manipülatif ve zamanlaması manidar olduğunu söyledi. Hukuki sürecin İstinaf Mahkemesi kararı ile tamamlanmayacağını, olumsuz bir karar bile olsa uzun bir Yargıtay sürecinin olduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu, 2019'da Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katıldı. Burada seçim sürecinde kamu kaynaklarının iktidar lehine kullanıldığını, seçim süresince toplumu bölen dilin kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını ihlal ettiklerini, ve Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarını manipüle etmek istediğini iddia etmişti. Ayrıca İmamoğlu, iktidarın 31 Mart seçimini YSK kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini savunmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, ardından dava açılmıştı. İddianamede, İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine hakaret ettiği belirtilerek, 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Hakaret suçunu işlediği yönünde karar çıkması ve hapis cezası verilmesi durumunda İmamoğlu'nun siyasi yasaklı hale gelmesi söz konusu olabilir.

Bu sürecin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi kariyeri üzerinde büyük bir etkisi olabilir. İstinaf Mahkemesi'nin kararı ve olası bir Yargıtay süreci bekleniyor. Bu süreçlerin sonucunda, İmamoğlu'nun hapis cezası alıp almayacağı ve siyasi yasaklı hale gelip gelmeyeceği netlik kazanacak.

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, durumun hassasiyetine dikkat çekti ve dosyanın takip edildiğini belirtti. Bu süreçte İmamoğlu'nun tüm hukuki haklarının korunacağını ve hukuki sürecin tamamlanması beklenene kadar herhangi bir yorum yapmayacaklarını ifade etti.

Bu durum aynı zamanda İmamoğlu'nun siyasi geleceği üzerinde spekülasyonlara yol açtı. Bazıları, İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olma olasılığından bahsederken, diğerleri, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam etme isteğini ifade ediyor.

Ancak bu süreçte önemli olan, hukuki sürecin adil ve şeffaf bir şekilde işlemesi ve sonuçlanmasıdır. Tüm bu süreçler tamamlanıncaya kadar, herhangi bir iddia veya spekülasyonun sonuçları etkileyebileceği unutulmamalıdır. İmamoğlu'nun siyasi geleceği hakkındaki son kararı, hukuki sürecin sonucu belirleyecektir.

Haber: Elif Demirci - Bolunet İçerik Yöneticisi.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği