Ekonomistler Erdoğan'ın Enflasyon Planını Değerlendiriyor Tek Haneli Enflasyona Geri Dönüş: Vaat mi, Hedef mi?...BoluNet
222

Erdoğan'ın Enflasyon Vaadi Sorgulanıyor: Tek Haneli Enflasyon İçin Hangi Adımlar Atılacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni açıkladığı Orta Vadeli Programı ile ilgili vaatleri ekonomi çevrelerinde tartışmaya yol açtı. Tek haneli enflasyon vaadi üzerinde ciddi şüpheler bulunuyor.

Ankara - Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele konusunda yaptığı son açıklama ekonomi konusunu sarstı. Başbakan'ın Twitter üzerinden yaptığı "Orta Vadeli Programı'nda uygulayacağımız depoyla harcama planının dağılımın politikadan kaldırılacağı" açıklaması, birçok ekonomist ve finans uzmanı tarafından sorgulanıyor.

Pek çok ekonomi uzmanı, Erdoğan'ın sıkı para politikası ile tek haneli enflasyona geri dönüşünün nasıl sağlanacağı konusunda net bilgilerin henüz paylaşılmadığını belirtiyor. Tek haneli enflasyonun sağlanabilmesi için hangi politika araçlarının devam ettiği, bu süreçte hangi sektörlerin nasıl etkileneceği ve faaliyetlere ilişkin detayların eksik olduğu vurgulanıyor.

Ayrıca, cari işlemlerinin süreleri arasında vaadi de gerilime maruz kalma kalır. Türkiye'nin dış ticaret dengesi, özellikle enerji ithalatı ve turizm gelirlerinin göz önüne alınması, kar işlemlerinin kısa sürede nasıl iyileştirileceği konusunda performanslar mevcut.

Ekonomistler, Orta Vadeli Programı'nın ayrıntılarının açıklanmasını ve bu vaatlerin gerçekleşebilirliğinin ne kadar mümkün olduğunu değerlendireceklerini ifade ediyorlar. Erdoğan'ın bu vaatlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği, önümüzdeki aylarda ekonomi bölümlerinin en önemli parçalardan biri olacağa benziyor.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği