Ekonomide Bu Hafta Satır araları...
222

MİNNEAPOLİS FED BAŞKANI KASHKARİ: BANKALARDAKİ SIKINTILAR ABD'Yİ RESESYONA YAKLAŞTIRIYOR

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, bankacılık sistemindeki son streslerin ABD ekonomisini resesyona yaklaştıracağını söyledi.

 

BANKACILIK KRİZİNİN BAŞLADIĞI SİLİKON VADİSİ BANKASI SATILDI

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), iflasıyla küresel piyasaları etkileyen Silikon Vadisi Bankası (SVB) grubunun tüm mevduat ve kredilerinin First Citizens Bankası tarafından devralınacağını bildirdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EVLERİ HİBE SEVİYESİNDE TESLİM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan: ''Süreç içerisinde yapılan ödemeler, verilen destekler göz önüne alındığında devlet vatandaşlarına evlerini hibe seviyesinde teslim ediyor'' açıklamasında bulundu.

 

EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPANLARIN SAYISI 600 BİNİ AŞTI

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların sayısı 600 bini geçti. Bu durumun sanayi üretimine etkisiyle ilgili değerlendirme yapan ve nitelikle personel sorunu yaşanacağını belirten Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç ise “Verimlilikte düşüş yaşanması kaçınılmaz” dedi.

 

KREDİ KARTI HARCAMALARI YÜZDE 131 ARTTI

Kredi ve banka kartı ile yapılan harcamalar hızla artıyor. Merkez Bankası verilerine göre 17 Mart haftası itibariyle kredi ve banka kartı ile yapılan harcamalar geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 131 arttı ve 114 milyar 443 milyon 806 liraya yükseldi. Geçen yıla göre en yüksek artış ise yüzde 165,6 ile yemekte gerçekleşti.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞININ 7 BİN 500, BAYRAM İKRAMİYESİNİN DE 2 BİN TL'YE YÜKSELTİLMESİNİ ÖNGÖREN KANUN TEKLİFİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklife göre, gazilere ödenen aylık da 8 bin 503 lira olan asgari ücret seviyesine çıkarılacak.

 

KOSGEB'DEN KOBİ'LERE 300 BİN LİRAYA KADAR "AFET DÖNEMİ YAŞAM ALANI DESTEĞİ"

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank, "Kendi konteynerini alıp içinde çalışanını yerleştirmek isteyen ya da kendisi yaşamak isteyen KOBİ'lerimize konteyner başına 30 bin liraya kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz" dedi.

 

REEL KESİM GÜVEN ENDEKSİ MARTTA 2,8 PUAN ARTARAK 105,2'YE YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından mart ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı. Reel Kesim Güven Endeksi, Martta bir önceki aya göre 2,8 puan yükselerek 105,2'ye çıktı.

 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YÜZDE 1,5 AZALIŞ

Türkiye İstatistik Kurumu, Mart ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret veinşaatgüven endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi martta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,1 artarken,

 

AKP'Lİ CANİKLİ'DEN MUHALEFETE EKONOMİ ELEŞTİRİSİ: ZİRAAT BANKASI'NI SADECE TARIMLA VE ÇİFTÇİLERLE SINIRLANDIRACAKLAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Millet İttifakı'nın ekonomi modelini eleştirerek Ziraat Bankası'nın sadece tarımla ve çiftçilerle, Halk Bankası'nı ise esnaf ve KOBİ'ler ile sınırlandırılacağını belirtti. Canikli, "Ziraat Bankası'nın zayıflatılması ve yüzde 75 oranda küçültülmesi halinde yabancı sermayeli bankalar para piyasasına hakim olacaklardır. Bu durumda para piyasalarındaki kurallar tamamen yabancı sermayeli bankalar tarafından belirlenir hale gelmektedir" dedi.

 

HDP'Lİ PAYLAN: EMEKLİLERE BİR NEBZE NEFES ALDIRMAK İÇİN BAYRAM İKRAMİYELERİ 8 BİN 500 TL’YE YÜKSELTİLMELİDİR

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, emeklilere bayramlarda ödenen bin 100 TL emekli ikramiyesinin 8 bin 500 TL’ye yükseltilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Paylan, “Emeklilere bir nebze nefes aldırmak için bayram ikramiyeleri 8500 TL’ye yükseltilmelidir”

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği