Efsanevi Ali Rıza Fırıncı'nın Kıskanacağı Bir Yolculuk: Taşyıldız'ın Antalya Maratonu
222

Ah Mustafa Ah! Öyle Bir Rota Çizdinki...

Pedalı Görünce Kaçan Oteller: Mustafa Taşyıldız'ın Otel Bulamama Serüveni...

Mustafa Taşyıldız, işte bu... İşte karşımızda yılmadan, yorulmadan pedal çeviren bir adam. Büyük turun 20. gününde, çetin bir etabı geride bıraktı. Fethiye'den Kaş'a, oradan da Kemer'e demir atmak isteyen bu delikanlı, otel bulamadı. İnanır mısınız, otel bulamadı! Çaresiz kalmış bir gezginin bu durumunu hayal edin. Ama ne yapar eder, yoluna devam eder.

Ne de olsa bu, onun için sadece bir kilometre yarışı değil, bir hayat felsefesi. Km olarak kısa bir mesafe gibi görünen bu etap, belki de 3 kat daha fazla efor gerektirdi. Sanki Fethiye'den Söğüt'e varmak için Himalayaları geçti. Ah Mustafa Ah! Bu yolda neler çektin!

Bir Boğadan İlhamla: Taşyıldız'ın Karadeniz'e Mektubu...

İşte böyle bir durumda, kıyıdan kıyıya geçen boğanın hikayesini düşünerek motive oluyor. Düşünebiliyor musunuz? Bu çetin yolculukta, bir boğanın serüveninden ilham alıyor. İşte bu, azmin ve kararlılığın zaferi.

Yol boyunca her esnafın kar şerbetini içtiğini söylüyor. Yolun gidiş gelişi, soğuk asfaltı ve hatta kafadan esen rüzgarı bahane etmiyor. Üstelik yolun iki şeritli olması ve kendine hak gören araçların tacizi karşısında bile gülümsüyor. Bu, taş yürekli bir bisikletçinin güçlü iradesinin göstergesidir.

Çocuklarına Dair: Taşyıldız'ın Bisiklet Sürüşünde Baba Sevgisi...

Bakıyorum da, her etaba çocuklarının adını vermiş. Faruk Sergen Taşyıldız ve Emre Can Taşyıldız... Bir baba için daha ne olabilir ki? Onlar için her saniye tedirgin olmanın zorluğunu tarife gerek yok. Onlar, onun en büyük destekçileri.

Sonra ne mi olacak? Yarın rota Antalya. Orada bisiklet duayeni Ali Rıza Fırıncı hocanın misafiri olacakmış. Pazartesi günü yola devam edecekmiş. Ah Mustafa Ah! Azmin ve kararlılığın bir simgesi...

Kar Şerbeti mi? Sadece Yolculuğumu Tatlandırır: Taşyıldız'ın Sıcak Yolculuğu...

Sonuç olarak, bu sadece bir yolculuk değil, bu bir hayat dersi. Bu, yılmayan bir adamın hikayesi. Mustafa Taşyıldız, azim ve dayanıklılık dersi veriyor bize. Öyleyse, haydi Mustafa, pedal çevirmeye devam et... Biz de seninle birlikte olacağız.

Gökhan Demirtaş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği