e-Devlet'te Kira Kontratı Dönemi Başlıyor...BoluNet
222

Kira Kontratları e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. e-Devlet Kapısı kullanıcıları, yıl sonuna kadar kira kontratlarını elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı"nda konuşan Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nın bugüne kadar kaydettiği ilerlemeler ve geleceğe yönelik planlar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştığını, bu rakamın Türkiye'deki 15 yaş üstü nüfusun %96'sına denk geldiğini söyledi. Ayrıca, e-Devlet Kapısı'nın 2024 Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporunda 83 puan alarak AB ortalamasının üzerinde bir performans sergilediğini ve 37 ülke arasında 10. sırada yer aldığını vurguladı.

 

Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nın sadece kullanıcı sayısı bakımından değil, niteliksel gelişimi açısından da önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade etti. 2018-2024 yılları arasında e-Devlet Kapısı'nda entegre kurum sayısında %114, sunulan hizmet sayısında %101, kullanıcı sayısında %60 ve giriş sayısında %329 artış yaşandığını belirtti.

 

e-Devlet Kapısı'nda yer alan hizmetler arasında müze kart entegrasyonu, mobil kaza tutanağı ve "özel sigortalarım" bütünleşik hizmeti gibi yenilikler bulunduğunu aktaran Yılmaz, mobil cüzdan uygulamasının da devreye alınacağını duyurdu. Bu uygulama ile kullanıcılar internetin olmadığı ortamlarda dijital cüzdanlarındaki verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilecekler.

 

Belediye hizmetlerinin de dijitalleşme sürecine dahil edildiğini belirten Yılmaz, 494 belediyeye ait 3 bin 981 dijital hizmetin e-Devlet Kapısı üzerinden sunulduğunu söyledi. Yüksek öğretimde de kategorizasyon çalışmalarının sürdüğünü ekledi.

 

Son olarak, Yılmaz, Türkiye'nin dijitalleşme ekonomisinde rekabetçi bir noktaya ulaşmasının en büyük arzuları olduğunu belirterek, bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür etti.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği