Dünya'nın Yeni Virajı: Filistin-İsrail Çatışmasında Son Durum!
222

Filistin-İsrail Çatışması: Dünya'nın Yeni Virajı ve Türkiye'nin Duruşu

Son günlerde, Filistinlilerin İsrail'e yönelik eylemleri ve İsrail'in karşılıklı saldırıları, dünya gündeminin en üst sırasına oturdu. Filistinlilerin, dedelerinin zamanında sattığı topraklar üzerinde kurulu olan İsrail'e yönelik intihar saldırıları, bu defa sadece bombalı yelek giyen fedaileriyle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. İsrail, bu saldırıları sadece bölgesel bir operasyon olarak görmüyor; dünyanın haklarını alarak Filistin halkını diz çöktürene kadar saldırmaya kararlı.

Savaşın gerçek yüzüyle karşılaşan dünya, bir gün içinde kana, zulme ve vahşete tanık oldu. Kaçırılan kadınlar, kurşuna dizilen yaşlılar, doğranan gençler... Bu acı manzaralar, içimizi burkuyor ve korkuyu derinlemesine hissettiriyor. Ancak bu oranların, günler içinde daha da artabileceği uyarısı yapılıyor. Dünya, keskin bir viraja giriyor ve ülkeler, bu konuda hangi tarafta olduklarını açıklarken, uluslararası arenada satranç tahtası üzerindeki yapılar belirginleşiyor.

Bazıları, Filistin-İsrail çatışmasını tarihsel bir konu olarak görüyor ve Filistin'in geçmişte bize attığı kazıkları hatırlatarak, bu konuda bir tarafın daha az suçlu olduğunu savunuyor. Ancak asıl mesele, İsrail'de kırılan fayın devamının tam da altımızdan geçiyor olması. Filistin-İsrail çatışmalarına aşinayız; önce yazılı kaynaklarda okuduk, sonra siyah beyaz görüntülerle tanık olduk. Tek değişen şey, görüntü kalitesi oldu. Ancak şimdi, Filistin'in sesi, görüntüsünden önce İstanbul'a ulaşıyor. Sokaklarda binlerce kişi, Filistin bayraklarıyla savaş propagandası yapıyor. Mehmetçik'in Filistin'e gitmesini isteyenlerin sesi, burada yaşayan ve Hamas yaşam tarzıyla yetişmiş milyonlarca insanın alkışıyla birleşiyor.

Savaşın sesleri, uzaktan gelmiyor; bize doğru yaklaşıyor. Partiler arası kronik tartışmalarımızı bir kenara bırakmalıyız. Asıl soru şu: Hazır mıyız? Hangi tarafı desteklediğiniz ya da kime sempati duyduğunuz önemli değil. Eğer mesele vatan ise, gerisi teferruattır. Dünyada kaynayan bu belirsizliklerde, tutulması gereken tek bayrak, Türk Bayrağıdır. Rabbim, bu millete savaş yaşatmasın. Ancak hazırlıklı olmalıyız, çünkü mesele vatansa, gerisi teferruattır.

BoluNet

 

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği