Dünya Barış Günü: Savaşların Görmeyen Gözleri.... BoluNet
222

1 Eylül: Dünya Barışı İçin Duruş, Türkiye İçin Hatırlatma


Birçok coğrafyada sevinçle, bazılarında hüzünle anılan 1 Eylül, tüm insanlık için ortak bir ses, ortak bir duruştur: Barış. İşte bu yüzden, bugün dünyanın dört bir yanında "Dünya Barış Günü" olarak anılmakta, uluslararası arenada barışın sesini daha yüksek duyurabilmek için etkinlikler, seminerler ve gösteriler düzenlenmektedir.

1 Eylül tarihini bu kadar özel kılan nedir? Elbette ki Birinci Dünya Savaşı'nın sona erdiğine dair bir anlaşma olan Versay Barış Antlaşması'nın 1919 yılında bu tarihte imzalanmış olması. Fakat 1 Eylül sadece bu tarihsel anlaşmayla değil, aynı zamanda insanlık tarihinin pek çok döneminde barışın ve huzurun simgesi olmuştur.

Ancak bizim için, Türkiye için, 1 Eylül aynı zamanda derin yaraların tarihine de işaret eder. 1980 yılında Maraş, Malatya ve Çorum'da yaşanan trajik olayların hemen öncesine denk gelir. Birçok insanımız, o dönemde yaşanan acıları ve darbenin getirdiği sıkıyönetim günlerini hâlâ hatırlar. Bu yüzden 1 Eylül, hem barışın tesis edilmesinin, hem de yaşanan acıların unutulmamasının gerekliliğini hatırlatan bir gündür.

Barışın evrensel bir değer olduğu bu günde, sadece silahlı çatışmaların değil, aynı zamanda zihinlerdeki önyargıların ve korkuların da son bulmasını umut ediyoruz. Barış sadece sınırlarımızın dışında değil, içinde, evlerimizde, sokaklarımızda, kalplerimizde başlar.

Bu nedenle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, tüm dünyayla birlikte barışın, hoşgörünün ve birlikte yaşamanın değerini bir kez daha vurguluyor, tüm insanlığa barış dolu günler diliyoruz.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği