Devir Teslim Töreninde Skandal: Akgül’e Hakaret ve Saldırı...BoluNet
222
 
 

Bolu Milletvekili İsmail Akgül'e Yapılan Saldırıya Toplumun Her Kesiminden Tepkiler Yükseliyor

 

Bolu ve Düzce’nin siyasi arenası, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül’e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırı ile çalkalanıyor. Kaynaşlı Belediye Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreninde, eski belediye başkanı Birol Şahin tarafından gerçekleştirilen bu saldırı, siyasi çevreler başta olmak üzere, toplumun geniş kesimlerinde büyük bir tepkiyle karşılandı.

 

Gelişmelerin Detayı

 

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP Düzce İl Teşkilatının daveti üzerine, evladı ve danışmanlarıyla birlikte Kaynaşlı ilçesinde düzenlenen belediye devir teslim törenine katıldı. Tören, Birol Şahin’in, MHP ve parti lideri Devlet Bahçeli hakkında kabul edilemez ifadeler kullanmasıyla gerilime sahne oldu. Şahin, geçmiş dönemdeki ihraç sürecine değinerek, partiyi ve Bahçeli’yi, "İslam düşmanları ve Kur’an düşmanlarının baskısı" altında karar almış olmakla suçladı.

 

Milletvekili Akgül, bu ifadelerin ardından araya girerek, duruma müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada Şahin, kontrolünü kaybederek Akgül’e masanın üzerindeki çiçeği fırlattı ve ardından ağır hakaretlerde bulunarak, saldırıyı daha da şiddetlendirdi. Olay, oradaki diğer kişilerin araya girmesiyle daha da büyümeden engellendi.

 

Toplumsal Tepkiler

 

Saldırının ardından, Deva Partisi Bolu eski İl Başkanı ve yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkan adayı olan Nadir Gürkan Yetkin, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, İsmail Akgül’e yapılan saldırıyı kınadı. Yetkin, Akgül’ün Bolu halkını temsil eden bir milletvekili olduğunu ve bu saldırıyı kesinlikle hak etmediğini belirtti. Olayın ardından Akgül’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Bu tür saldırılar, siyasi tartışmaların ne denli çirkin bir hal alabileceğinin somut bir örneği olarak görülüyor. Toplumun her kesiminden gelen tepkiler, siyasi fikir ayrılıklarının ne olursa olsun şiddetle ifade edilemeyeceğinin güçlü bir göstergesi.

 

Bu olay, aynı zamanda, siyasi figürlere yönelik saldırıların, demokratik değerler ve siyasi nezaket normları açısından kabul edilemez olduğunu bir kez daha ön plana çıkarmaktadır. Milletvekili İsmail Akgül’ün, Ülkü Ocakları’nda yetişmiş bir birey olarak, hukuki yollarla gerekli cevabı vereceğini beyan etmesi, yaşanan tatsız olayın ardından atılacak adımların sivil ve demokratik çerçevede kalacağının bir işareti.

 

Toplumun genelinde bu olaya yönelik tepkiler devam ederken, siyasi aktörler ve toplum liderleri, siyasi diyalog ve müzakerelerin nezaket ve saygı çerçevesinde yürütülmesi gerektiğine dair çağrılarda bulunuyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği