DEVA ve Gelecek Partisi'ne CHP'den Belediye Adaylığı Kontenjanı Mı?...BOLUNET
222

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın son sosyal medya paylaşımları politika kulislerinde büyük yankı uyandırdı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki bu iddialı açıklama, partinin DEVA ve Gelecek Partisi ile sürdürdüğü Millet İttifakı'nın yerel seçimlerde de nasıl bir yol izleyeceği konusunda spekülasyonlara neden oldu.

Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde CHP, Millet İttifakı çerçevesinde DEVA ve Gelecek Partisi'ne bazı illerde milletvekilliği kontenjanı vermişti. Şimdi ise Özcan'ın iddiasına göre, CHP yönetimi, 2024 yerel seçimlerinde DEVA ve Gelecek Partisi'nden bazı isimleri belediye başkan adayı olarak öne sürebilir. Özellikle Bolu Belediyesi için dile getirilen bu iddialar, bölgedeki siyasi dengeyi değiştirebilir.

Özcan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, CHP'nin mevcut yönetimi öyle anlaşılıyor ki ittifak adı altında bazı belediyeleri, “Badem Bıyıklılar’dan” oluşan DEVA ve Gelecek Partisi’ne bırakacak" ifadeleri dikkat çekerken, bu durumun Bolu Belediyesi için de geçerli olabileceğini ima etti. Ayrıca Özcan, seçim gecesi sonuçların CHP yönetimine bu partiyle yapılan ittifakın doğru olmadığını göstereceği konusunda iddialı.

Özcan'ın bu iddialarına DEVA ve Gelecek Partisi'nden henüz bir yanıt gelmezken, CHP içerisindeki bu gelişmeleri yakından takip eden politika analistleri, Millet İttifakı'nın yerel seçim stratejisinin nasıl şekilleneceği konusunda merak içinde. Bolu'da seçmenin tepkisinin ne olacağı, 2024 yerel seçim sonuçlarına direkt olarak yansıyabilir.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği