Deva Partisi Lideri Babacan'dan Filistin'e Yürekten Destek! Orta Doğu'ya Barış Borcumuz Var!...BoluNet
222

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa: "Bu Zor Zamanlarda Dayanışma İçinde Olmalıyız"

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın konuşması öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa, son dönemde yaşanan olaylar ve Filistin'de meydana gelen trajediler hakkında konuştu.

"Öncelikle, işgalci güçlerin yaptığı baskınlar ve zulümler nedeniyle verdiğimiz şehitler için rahmet diliyorum," dedi Büyükelçi ve ekledi: "Maalesef Gazze'de hiçbir yer kalmadı; her yer bombalandı. Özellikle dün yapılan hastane saldırıları kabul edilemez."

Büyükelçi, uluslararası toplumun yaşananlara nasıl sessiz kalabildiğini sorguladı: "21. yüzyıldayız, uluslararası toplum bunu nasıl kabul ediyor? Binlerce insan enkaz altında, bunlara nasıl göz yumuyorlar?"

Dr. Faed Mustafa, Türkiye'nin ve Türk halkının gösterdiği dayanışmadan övgüyle bahsetti: "Türk milleti canlı, cesur ve vicdanlı bir millettir. Özellikle dün, birçok şehirde dayanışmak için mitingler yapıldı. Allah razı olsun onlardan."

Büyükelçi, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu son zorluklar ve krizlerde hep beraber olmalıyız ve sesimizi yükseltmeliyiz. Tek bir isteğimiz var; o da bağımsız bir vatanımızın olması ve başkenti Doğu Kudüs olması. Bu olmadığı sürece o bölge hiç güven ve istikrar altında olmayacaktır."

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:
"Orta Doğu Bu İnsanlık Faciasını Hak Etmiyor"

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa'nın ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, son dönemde yaşanan olaylar ve Filistin'de meydana gelen trajediler hakkında konuştu.

Babacan, "Bölgemizde 10 gündür büyük bir insanlık faciası yaşanıyor. Gazze'de hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum," dedi.

Genel Başkan, "Filistin davası bizim davamızdır. Türkiye, hangi hükümet olursa olsun, iktidar-muhalefet ayrımı olmadan her dönemde Filistin davasına sahip çıkmıştır," ifadelerini kullandı.

Babacan, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi: "Uluslararası toplum, hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir."

Deva Partisi Genel Başkanı, "Hedefleyerek, bilerek sivilleri, hastaneleri, okulları vurmak, bombalamak bir savaş suçudur, bir insanlık suçudur," dedi ve ekledi: "İşlenen tüm savaş suçları, kim yaparsa yapsın, soruşturulmalı ve hak örgütlerinin raporları da dikkate alınmalıdır."

Babacan, çözüm önerilerini de sıraladı: "Çözüm, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, 1967 sınırlarına uygun bir şekilde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıdır."

Genel Başkan, "Orta Doğu bu savaşları, bu insanlık faciaları hak etmiyor. Bölgemizde barışı tesis etmek zorundayız," diyerek sözlerini tamamladı.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği