Deva Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin Bildiriyor: Parti Milletvekilimiz Sn. Burak Dalgın, TBMM'de Kimlerin Bütçeyi Sırtladığını Açıkladı!...BoluNet
222

DEVA Partili Burak Dalgın, 2024 Bütçe Teklifini Eleştirdi: "Bütçe, Alın Teriyle Kazanan Orta Direğin Sırtına Yükleniyor"

Deva Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin bildiriyor. Parti Milletvekilimiz Sn. Burak Dalgın TBMM'de Bütçeyi Kimlerin Sırtladığını Açıkladı.

Biz de,halkımızı bilgilendirmek adına, bu açıklamayı paylaşıyoruz . Burak Dalgın'ı Bu Linkten konuşmasına ulaşabilirsiniz diyerek linki paylaştı.

https://www.youtube.com/watch?v=YxAkTpjqqOM

Ana Başlıklar

  • DEVA Partili Burak Dalgın, 2024 merkezî yönetim bütçesini eleştirdi.
  • Vergi yükünün orta direğin sırtına yüklendiğini belirtti.
  • Hükümetin 2024 bütçe teklifini "mali disiplin yerine şatafattan tasarruf etmeyen bir kara delik" olarak nitelendirdi.

İçerik

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2024 merkezî yönetim bütçesini değerlendirdi. Dalgın, bütçenin vergi gelirleri, toplanan vergilerin dağılımı, bütçe giderleri, faiz harcamaları ve bütçe açığı perspektifinden ele aldı.

Vergi Yükü ve Orta Direk

Dalgın, vergi yükünün orta direğin sırtına yüklendiğini belirtti. "Türkiye'nin çimentosu orta direk, ekonomik krizden yediği sille yetmezmiş gibi, yine bütçenin yükünü üstlenecek," dedi. Dalgın, hükümete gelir vergisi dilimlerini acilen güncellemesi çağrısında bulundu.

Faiz Harcamaları ve Bütçe Açığı

Dalgın, 2024 bütçesinde faiz ödemeleri için ayrılan kaynağı eleştirdi. "Her ay 100 milyar liradan fazla paranın çöpe gitmesi, üç haftada bir Çanakkale Köprüsü’nü faiz belasına kaybediyoruz," dedi. Ayrıca, bütçe açığının 1 trilyon 600 milyar lira olacağını ve bu durumun 2024'te daha da katmerleneceğini belirtti.

Hizmet Kalitesi ve Vatandaşın Memnuniyeti

Dalgın, alınan vergiler karşılığında sunulan hizmetlerin kalitesini sorguladı. "Vergilerimiz karşılığında aldığımız hizmetten memnun muyuz?" diye sordu ve Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın sunduğu hizmetleri örnek verdi.

DEVA Partili Burak Dalgın, 2024 bütçe teklifini eleştirdi ve "Milletimizin vekili, orta direğimizin sesi olarak önümüzdeki süreçte yoğun bir mesaiyle yürütülecek olan bütçe görüşmelerinde vatandaşımızın hakkını yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğim," dedi.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği