DEVA Partili Ekmen'den Sert Açıklama: İYİ Parti'nin Listeleri Millet İttifakı'na 15-20 Milletvekiliye Mal Oldu
222

 

Bir ittifakın başarısı, tüm bileşenlerinin ortak hedef ve stratejiler üzerinde durabilmesi ile doğrudan ilişkilidir. Ancak DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yakın zamanda yaptığı açıklamalarla, İYİ Parti'nin Millet İttifakı'nın tam anlamıyla bu prensibe uymadığını belirtti.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra hala devam eden yankılar sırasında, Millet İttifakı'nın bileşenlerinden DEVA Partisi'den Ekmen, TV Net'te yayınlanan 'Sert Sorular' programına konuk oldu ve İYİ Parti'nin bazı illerde ayrı liste çıkarma ısrarının ittifaka zarar verdiğini belirtti.

"Seçimlerde 87 farklı bölgedeki oyların dağınıklığının D'hondt sistemli seçim sistemi tarafından ödüllendirilmediğini" belirten Ekmen, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti'nin yakın oy almasına rağmen Yeşil Sol Parti'nin daha fazla milletvekili çıkardığını dile getirdi.

Ekmen, bu durumun DEVA Partisi için de aynı olabileceğini ifade ederken, TİP'in tek başına seçime girmesinin Emek ve Özgürlük İttifakı'na 12 milletvekiline mal olduğunu sözlerine ekledi. İYİ Parti'nin ayrı listeler çıkarma ısrarının ise Millet İttifakı'na 15-20 milletvekiline mal olduğunu belirtti.

Ekmen ayrıca, Millet İttifakı'na oy kazandırmadıkları yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. CHP'nin oy oranının 2018 yılında %22,65'ten 2023 seçimlerinde %3,3'lük bir artışla %25,35'e çıktığını belirtti. Ekmen, "CHP'nin oranlarından sizin payınızı çıkardığımızda %20 mi kalıyor?" sorusuna "Evet" yanıtını vererek, DEVA Partisi'nin ittifaka "minimum 4 puan" katkıda bulunduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, Ekmen'in bu açıklamaları, ittifakların seçim başarısında çeşitli dinamiklerin rol oynadığını ve her partinin ayrı liste çıkarmanın sonuçlarına dikkatlice bakması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Haber: Elif Demirci - Bolunet İçerik Yöneticisi

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği