Demirtaş, Türkiye'nin Ekonomisine Işıık Tutuyor: Döviz Kontrolü ve Reformlar Öne Çıkıyor
222

Özgür Demirtaş'tan Ekonomiye Dair Önemli Uyarılar;

Vitrin-Makyaj Ekonomi Modeli' İşsizliği Artırabilir.

Türkiye'nin Ekonomik Geleceği Yapısal Reformlarda.

Özgür Demirtaş, 'ben size anlatıyorum, kulak verin' dedi ve ekonomimizin kısa süreli geleceğini gözler önüne serdi.

Özgür Demirtaş, dalgalı denizlerde yüzen dövizimizi kıyıya çekmek adına yapılanları analiz ederken, "Dövizimizi kontrol etmek için harcadığımız para, onu serbest bıraktığımız anda karşılaşacağımız maliyetten daha kabarık bir rakam. Yaptığımız yanlışların hesabını tam manasıyla görmeliyiz. Türkiye, kocaman bir ülke. Erken bir şekilde gerçeklerle yüzleşirsek, sonunda ayaklarımız üzerinde dururuz" dedi.

Twitter'dan seslenen Demirtaş şöyle yazdı: "Dövizimizi kontrol etmek için milyarlarca doları ateşe verdik. Sonuç? Hiç. Kontrol etmeye çalışmayın. Yapılan hataların sonuçlarını görmeliyiz. Türkiye, büyük bir ülke ve eğer gerçeklerle erken yüzleşirse, sonunda kendine gelecektir."

YEREL SEÇİMLERİ BEKLEMEYİN

Şimdi söyleyeceğim durumu dikkatlice okuyun: Eğer hükümet, son videomda anlattığım 'Vitrin-Makyaj Ekonomi Modeli'ni seçerse, yerel seçimlere kadar ekonomiyi alabora bir şekilde idare eder. Ancak, yerel seçimler sonrası büyük bir işsizlik ve küçük işletmeler için büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Yerel seçimleri beklemeyin. Hemen şimdi her şeyi yaşayıp, yapısal reformlara başlamalıyız. Dövizi kontrol etmek için harcadığımız para, onu serbest bıraktığımız anda karşılaşacağımız maliyetten fazla. Kontrol etmek için milyarlarca doları yaktık. Sonuç? Hiç.

Kontrol edebileceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Yaptığımız hataların sonuçlarını tam anlamıyla görmeliyiz. Türkiye, büyük bir ülke ve eğer gerçeklerle erken yüzleşirse, sonunda kendine gelecektir. Bu yazıyı, Bekir Coşkun'un kalemiyle yazdığımı düşünerek okuyun.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği