Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yapılan Çirkin Saldırıya Dışişleri Bakanlığından Sert Tepki
222

Terör örgütü PKK/YPG destekçilerinden yeni provokasyon! Türkiye'den sert tepki

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir provokasyon gerçekleştirdi. Katıldıkları LGBT festivalinde, terör örgütü sembolleriyle donattıkları sözde Cumhurbaşkanı Erdoğan maketine LGBT sembolleri takarak çirkin bir eylemde bulundular.

Terör örgütü PKK'yı temsil eden paçavraların açıldığı yürüyüşe katılanlar, aynı zamanda İsveç'in NATO üyelik başvurusuna karşı çıktı ve Türkiye'nin şartlarının kabul edilememesi gerektiğini sloganlarla dile getirdi.

Türkiye, bu provokasyona sert bir tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, Stockholm'de düzenlenen etkinlikte PKK iltisaklı bir grubun terör örgütü sembolleriyle propaganda yapmasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin eylemlere müsaade edilmesini kınadı. Bakanlık, İsveç'in PKK ve uzantılarının eylemlerini engelleme taahhütlerini hatırlatarak olayı en ağır şekilde kınamıştır.

Bu olay, daha önce de benzer provokasyonların yaşandığı İsveç'teki PKK/YPG destekçileri tarafından gerçekleştirilen provokasyonların bir yenisi olarak öne çıkmaktadır. 11 Ocak'ta tarihi belediye binası önünde toplanan PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı direğe asarak provokatif bir eylem gerçekleştirmiş ve bu olay büyük tepkilere neden olmuştu.

Bu son olayın ardından, Türkiye'nin İsveç'teki PKK/YPG provokasyonlarına karşı duyarlılığını sürdürdüğü belirtilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan da daha önce PKK gösterilerinin durdurulmaması konusunda uyarılarda bulunmuş, ancak bu uyarılara rağmen benzer eylemler tekrar yaşanmıştır.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği