Cumhur'da Çatlak. Ak Parti Karıştı Karışacak...
222

Hüda Par'la yapılan işbirliği, BBP ve MHP'nin tabanında ve Ak Partide de rahatsızlık olduğu dile getirilmekte.

Hatta bu konuda Ak Partili bir milletvekili, sorunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde olduğunu söyleyerek, büyük partilerin küçük partilere ve şöhretli isimlere muhtaç kaldığını, teşkilatlarımızın keyfi kaçık vaziyettedir. AKP'nin Hüda Par'a muhtaç kalması, bu sistemin en ucube yanıdır. Hepsi 50+1 yüzünden. Yerel seçimlerde ve bu seçimde gördük ki bu ittifaklar sistemi sürdürelebilir değil. Parti kurup çevresinde 300-500 kişiyi toplayanlar, ekranlarda şöhreti yakalayanlar siyaseti şekillendirmeye başladılar. Artık bu sistemin savunulacak tarafı kalmadığını bahsetmiştir. 

Ayrıca Ak Parti'nin, milletvekili aday listelerinde de kafasının karışık olduğu belirtilmektedir. Üç dönem kuralı işletilerek TBMM'de büyük bir değişime gitmek zorunda olmaları ve şöhretli isimlerden de vazgeçememektedirler. Mevcut bakanların tümünün  milletvekili olmasının istenmesi ve bazı şöhretli mevcut milletvekillerinde üç dönem kuralının işletilmek istenmemesi, başka şöhretli isimlerinde parti safına katılarak milletvekili sayısının artırılmak istenmesi rahatsızlıklara sebebiyet verdiği belirtilmektedir. Bu durumun parti de mevcut milletvekillerini ve teşkilatları rahatsız ettiği dile getirilmektedir. 

Erdoğan'ın ise TBMM'yi açık tutarak mevcut milletvekillerini yasalarla meşgul etmekte.

9 Nisan'da Milletvekili listeleri kesinleştiği zaman, liste dışı kalan milletvekillerinin ve listeleri beğenmeyen teşkilatların tepkileri de ayrıca merak konusu olmakta. 

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği