Cuma Gününün Sırları ve İmanın Gücü!...BoluNet
222

Cuma Günü İmanın Işığında

Bugün, tarihin en kutsal günlerinden biri olan Cuma günü. Müslümanlar için bu gün, haftanın en özel günüdür. Cuma, toplulukla birlikte kılınan namazlar, yapılan dualar ve okunan Kur'an ayetleriyle dolu bir gün. Ancak bu özel günün özünde, imanın derinliği ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in öğretilerine olan bağlılık yatıyor.

"Allah’ım! Biz Efendimiz Aleyhissalatü Vesselâma görmediğimiz halde iman ettik." Bu cümle, bir Müslümanın kalbindeki imanın derinliğini ve Peygamber Efendimize olan sevgisini ifade eder. Görmediğimiz halde inanmak, imanın en saf hali olarak kabul edilir. Bu, bize, imanın gözle görülmeyen ama kalple hissedilen bir gerçek olduğunu hatırlatır.

Dünya ve ahirette Peygamber Efendimizi görmek, her Müslümanın en büyük arzusudur. Bu arzu, onunla birlikte olma, onun öğretilerini daha yakından tanıma ve onun sevgisini daha derinden hissetme arzusudur. "Kalplerimizi onun muhabbetiyle sabit eyle." Bu dua, kalbimizin her zaman onun sevgisiyle dolu olmasını, onun yolunda sabit kalmamızı ve onun sünnetiyle amel etmemizi istemektir.

Peygamber Efendimizin sünneti, hayatımızın her alanında bize rehberlik eder. Onun sünnetiyle amel etmek, hayatımızı onun öğretilerine göre şekillendirmek demektir. "Bizi onun dini üzere (yaşarken) öldür. Bizi onun kurtulan cemaati ve selâmette kalan topluluğu arasında haşreyle…" Bu cümleler, ahirette de onun yanında olma arzusunu ifade eder.

Kurtuluşumuza vesile olan bu Cuma duası, imanın ışığında, Peygamber Efendimizin sevgisiyle dolu bir gün geçirmemizi hatırlatır. Bugün, onun öğretilerini daha yakından tanıma, onun sevgisini daha derinden hissetme ve onun sünnetiyle amel etme günüdür.

Bu özel günün, tüm bolunet okurlarına hayırlar getirmesini dileriz.

Cuma'nız mübarek olsun!

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği