CHP'nin Yeni Rotası: Özgür Özel Dönemi Başlıyor!...BoluNet
222

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın Genel Başkanlık Seçimi: Özgür Özel Dönemi Başlıyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 38. Olağan Kurultay, genel başkanlık seçimi ile taçlandı. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in kıyasıya yarıştığı seçimlerin ikinci turunda Özgür Özel, partinin yeni genel başkanı oldu.

 

İlk tur seçimler 04 Kasım 2023 tarihinde saat 21.00'de başlayıp, saat 23.00'te sona ermişti. İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçimler ikinci tura taşındı. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy alırken, 18 oy geçersiz sayılmış, 2 delege ise oy kullanmamıştı.

 

05 Kasım 2023 tarihinde saat 00.30'da başlayan ikinci tur seçimlerde, saat 02.30'da oy verme işlemi tamamlandı. Bu turda Özgür Özel 812 oy alarak partinin yeni genel başkanı olurken, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurduğu sonuçlar, salonu coşturdu.

 

Özel, genel başkanlığı kazanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Bu zafer, CHP'nin ve Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktasıdır. Birlik ve beraberlik içinde, daha adil ve demokratik bir Türkiye için çalışacağız," dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu ise oy verme işleminin bitmesinden yaklaşık 20 dakika önce salondan ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi, salon tarafından hüzünle karşılandı.

 

Kurultayın ikinci gününde, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için de seçimler gerçekleştirilecek. PM ve YDK seçimleri için adaylık başvuruları dün saat 17.30'a kadar alınırken, eksikliklerin tamamlanması için bugün 09.30-10.30 saatleri arası süre verilecek.

 

Seçimin ikinci turuna kalmasının ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına sahte mesajlar atıldığı belirtildi. CHP'den yapılan açıklamada, sahte mesajla ilgili delegelere bilgi verildiği ve konunun takipçisi olunacağı ifade edildi.

 

Türkiye'nin en köklü partilerinden biri olan CHP, Özgür Özel liderliğinde yeni bir döneme adım atarken, genel başkanlık seçiminin parti içinde ve Türkiye politikasında yaratacağı etkiler merak konusu. Özel'in genel başkanlığı, CHP'nin önümüzdeki dönemde izleyeceği politikalar ve stratejiler açısından belirleyici olacak.

 

Özel Kimdir?

 

Ecz. Özgür Özel, 5 Kasım 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 8. Genel Başkanı olarak seçilmiştir. 21 Eylül 1974 doğumlu olan Özgür Özel, Türk siyasetçi ve eczacıdır. 2011 yılından bu yana Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Manisa milletvekilliği yapmaktadır. 24 Haziran 2015'ten 3 Haziran 2023'e kadar CHP TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürütmüştür. 3 Haziran 2023 tarihinde CHP TBMM Grup Başkanı olarak seçilmiş ve 5 Kasım 2023 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine geçerek CHP Genel Başkanı olmuştur.

 

Özgür Özel, eczacılık mesleğine 1999 yılında başlamış ve Manisa Eczacı Odası'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ve Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlerde üyelikleri bulunmaktadır. TBMM'de sağlık ve sosyal işler alanında önemli komisyonlarda görev almıştır.

 

Özel, aynı zamanda çevre duyarlılığı ve toplum sağlığına katkılarıyla tanınmaktadır. Atık pillerin eczanelerde toplanması kampanyası ve çölyak hastaları için ekmek dağıtımı gibi projeleri hayata geçirmiştir. Bu projelerle "Manisa Tarzanı Çevre Ödülü"ne layık görülmüştür.

 

Siyasi kariyeri boyunca, 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak meclise girmiştir. 2015 yılında Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü'nü almıştır. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında TBMM'ye sarı bir Vosvos ile gitmiş ve meclisin bombalanmasına tanıklık etmiştir.

 

Özgür Özel, 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için aday olmuş ve 812 delegenin oyu ile genel başkan seçilmiştir. Bu süreçte, CHP'nin ilçe ve il kongrelerinde delegeler belirlenmiş ve kurultay için hazırlıklar yapılmıştır. Kurultayın sloganı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" olarak belirlenmiştir.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği