CHP'li Ateş'ten Şok İddia: Kamu Harcamaları Vatandaşı Ezdi...BoluNet
222

CHP'li Ateş'ten Çarpıcı İddia: "Vatandaş Vergiyi Kredi Kartıyla Borçlanarak Ödüyor!

 

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, kredi kartlarına getirilen yeni kısıtlamaların, vatandaşların vergi ödemeleri üzerindeki etkisine dikkat çekti. Ateş, mart ayında kamu ve vergi ödemelerinde yapılan harcamaların geçen yıla oranla yüzde 170 artış gösterdiğini belirtti.

 

Borç Üzerine Borç: Vatandaşın Çaresizliği

 

Türker Ateş, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Vergiler ve harçlar bu yıl yüzde 58,5 oranında zamlanmışken, vatandaşın kredi kartıyla yaptığı kamu ve vergi ödemeleri neredeyse üçe katlandı," diyerek, iktidarın kredi kartı kısıtlamalarının vergi tahsilatını olumsuz etkilediğini vurguladı. Ateş, "İktidarın kredi kartını kısıtlayıcı adımları, vergi tahsilatını da baltalayacak," şeklinde konuştu.

 

Kamu Harcamaları: Krizin Faturası Ağır

 

Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre, kamu ve vergi ödemeleri 13,9 milyar liradan 37,6 milyar liraya yükseldi. Ateş, kamuda tasarrufun sadece lafta kaldığını, krizin vatandaşa kesilen faturasının giderek ağırlaştığını söyledi ve ekledi: "Vergiler, kalkınmanın temeli olacağına, süren saltanata kaynak olarak kullanılıyor."

 

Market ve AVM Harcamaları Rekor Kırdı

 

Ateş ayrıca, mart ayı için yüzde 68,5 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranının çok ötesinde, market ve alışveriş merkezlerindeki harcamaların yüzde 111 arttığını belirtti. Gıda ve yemek harcamalarında da büyük artışlar yaşandığını ifade ederek, "Borçlanarak mutfak alışverişini yapan dar gelirli sayısı artıyor," dedi.

 

Nakit Avans Kullanımında Düşüş

 

Mart ortasında artan faiz oranları nedeniyle nakit avans kullanımının düştüğünü belirten Ateş, "Ocak ve şubat aylarında sırasıyla 117,9 ve 122,9 milyar lira olan nakit çekilen tutar martta 91,2 milyar liraya geriledi," diye ekledi.

 

Tüketim Davranışlarında Değişim

 

Yeni kredi kartı kısıtlamaları, vatandaşların tüketim davranışlarına da yansıdı. Ateş, özellikle mart ayında elektronik, giyim ve benzin harcamalarının hızlandığını, bu harcamalardaki yıllık artış oranlarının sırasıyla yüzde 146, 141 ve 156 olduğunu söyledi.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

 

CHP'li Ateş'in bu açıklamaları, iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirileri bir kez daha alevlendirdi. Vatandaşın borç yükü altında ezilmesi ve vergi ödemelerindeki bu büyük artışlar, hükümetin ekonomi yönetimine dair ciddi soru işaretleri yaratıyor.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği