CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
222

Sokak Hayvanları İçin Mücadele Devam Ediyor: CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’ten Yasaya Sert Tepki

 

Sokak hayvanlarını ilgilendiren yasa tasarısı, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve birçok hukukçu, AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifine sert eleştirilerde bulundu. “Veremediğiniz canı alamazsınız” sloganıyla seslerini yükselten hukukçular, bu yasa tasarısının tarihe utanç olarak geçeceğini belirtti.

 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, yasa teklifine karşı çıkarak “Derhal geri çekin” çağrısında bulundu. Ateş, iktidarın sokak hayvanları için sunduğu teklifi kabul edilemez bulduğunu ifade ederek, bu düzenlemenin hayvanların yaşamını tehlikeye attığını ve vicdanlardan onay almayacağını belirtti. Ateş, “Bu yasa teklifi, sokak hayvanlarının yaşam hakkını ellerinden almayı amaçlıyor. Böyle bir düzenleme, vicdanları yaralayan bir katliamdır” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Destek

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu konuda net bir tavır alarak, yasa teklifinin geri çekilmesini istedi. Özel, “Yasa teklifi ile ilk uyutulacaklar Mira gibi engelli canlar olacak. Geçen sene barınakta tanıştığım Mira sahiplenildi ve üç bacağıyla sağlıklı yaşıyor. Sahipsiz dostlarımızın sorunları bilim, etik ve insani bir yaklaşımla çözülmelidir” diyerek, yasa teklifinin katliamların önünü açtığını vurguladı.

 

Prof. Dr. Bengi Başer: “Canlarımıza Sahip Çıkacağız”

 

Prof. Dr. Bengi Başer de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda yasa teklifine sert eleştirilerde bulundu. Başer, “Koruyacağız sizi masumum! Vahşiden, cahilden, dinbazdan, karanlık zihinden, cellatlara karşı biz ‘insanlar’ buradayız. Sen merak etme kuzum!” diyerek, sokak hayvanlarını koruma mücadelesinde kararlı olduklarını belirtti. Ayrıca, “Ötenazi diyerek akıllarınca yumuşatmaya çalıştıkları eylem cinayettir. Allah’ın verdiği canı almak size mi düştü? Siz ne zalimsiniz!” ifadeleriyle yasa teklifine tepkisini dile getirdi.

 

Toplumsal Seferberlik

 

Yasa teklifine karşı toplumun birçok kesiminden tepki gelmeye devam ediyor. Hayvan hakları savunucuları, akademisyenler, hukukçular ve vatandaşlar sosyal medya platformlarında #YasayiGeriCek ve #DevletÖldürmezYaşatır etiketleriyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu toplumsal seferberlik, yasa teklifinin geri çekilmesi yönündeki baskıyı artırıyor.

 

Hukukçuların yaptığı açıklamada, “Katliamı güzelleyerek binlerce masum canın alma planlarını kamuoyunun bilgisi dahilinde olmadan geçirmeye çalışıyorlar. Bu yasa, tarih önünde utanç verici bir leke olarak anılacaktır” ifadelerine yer verildi. Sokak hayvanlarının korunması için mücadeleye devam edeceklerini belirten avukat Bahtiyar Güler, “Çözümden, vicdandan ve hakaniyetten uzak, kan kokan bu tasarı üzerinden hayvanların yaşam hakkını tartışma konusu yapanları tarih hiçbir zaman affetmeyecektir. Herkese çağrımızdır; bugün mahallede yalnızca gözlerine dostlarımızın gözlerinin içine bakın ve onları öldürmenize izin vermeyeceğinizi söyleyin” dedi.

 

Çağrı

 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in başlattığı bu mücadele, sadece Bolu’da değil, Türkiye genelinde büyük bir yankı uyandırmış durumda. Yasaya karşı yürütülen kampanyalar ve toplumsal bilinçlenme, hayvan hakları savunucularının mücadelesinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını koruma mücadelesi devam ederken, yasama organlarının bu çağrılara kayıtsız kalmaması umuluyor.

 

Bu Haber BoluNet Tarafından Hazırlanmıştır Bolu ve çevresindeki en güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber önerilerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle kalın!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği