CHP'den Özcan'a Sürpriz Hamle: Suç Duyurusu Geliyor!...BoluNet
222

CHP'den Tanju Özcan'a Suç Duyurusu Şoku!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son dönemde gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında sürpriz bir suç duyurusunda bulundu. Ancak bu suç duyurusu sadece Özcan için değil; eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve tanınmış gazeteci Mahmut Övür için de geçerli.

CHP Genel Merkezi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, partiden ihraç edilen Özcan ve Aksoy ile köşe yazarı Övür'ün, CHP'li belediyelerde kişisel rant elde ettikleri iddiasıyla yargıya taşındığı belirtildi. Bu iddiaların merkezinde, Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın bir asansör firması üzerinden CHP'li belediyelerde kişisel rant elde ettikleri iddiası yer alıyor.

CHP'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruda, bu üç ismin "yolsuz ilişkiler içinde bulunduğu algısı yaratmaya çalıştığı" vurgulandı. Ayrıca, bu kişilere "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma", "iftira", "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamaları yöneltiliyor.

Özellikle 9 Ekim Pazartesi günü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiden ihracının iptali için açtığı davanın karar duruşmasının arefesinde, CHP genel merkezinin bu adımı atması dikkat çekiyor. Bu suç duyurusu, Tanju Özcan'ın partiye geri dönme çabalarını sonuçsuz bırakmayı hedefleyen stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Bu gelişmeler ışığında, CHP'nin bu suç duyurusuyla Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a karşı nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Önümüzdeki günlerde bu konuda yaşanacak gelişmeler, Türkiye siyasetindeki dengeleri de etkileyebilir.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği