CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'ten Öğretmen Atamaları Çağrısı... BoluNet
222

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'ten İktidara Sert Eleştiriler: Halkın Refahı ve Öğretmen Atamaları Gündemde

 

BOLU - CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, iktidarın öğretmen atamaları ve halkın yaşam standardı ile ilgili politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ateş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarına ve Cumhurbaşkanının belirsiz ifadelerine tepki gösterdi.

 

Öğretmenlerin atama sorununa değinen Türker Ateş, "Aylardır mülakatsız en az 68 bin öğretmen ataması için seslerini duyurmaya çalışan öğretmenlerimiz mağdur edilmektedir. Milli Eğitim Bakanı 'Maliye Bakanı yurda dönünce kesinleşecek' diyor. Bu zamana kadar aklınız neredeydi? Yerel seçim kampanyasından fırsat mı bulamadınız?" dedi.

 

Ateş, iktidarın öğretmenleri daha fazla mağdur etmemesi gerektiğini ve atamaların bir an önce yapılmasını talep etti. Eleştirilerini sertleştiren Ateş, "Cumhurbaşkanı 'bir miktar' atama yapacağız diyerek soruları geçiştiriyor. Öğretmenler bu geçiştirmeleri hak etmiyor. Talep edilen atama sayısı net!" şeklinde konuştu.

 

CHP'li vekil ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 10 aileden 6'sının tatil masrafını karşılayamadığını belirtti ve gençlerin giderek yoksullaştığını ifade etti. Türker Ateş, "Halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Lüks harcamalardan tasarruf edilip, eğitime ve halkın refahına yatırım yapılmalıdır," diye ekledi.

 

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de konuşan Ateş, "Emeklilik mağdurlarının 'Kademe Hakkımız' diye diye dillerinde tüy bitti. Tüm ülke duydu, iktidar duymuyor. Bu adaletsizlik bir an önce ortadan kalkmalıdır," ifadelerini kullandı.

 

Ateş'in eleştirileri, özellikle öğretmen atamaları ve ekonomik adaletsizlikler üzerine yoğunlaşırken, hükümetten bu konularda somut adımlar atması bekleniyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği