Çay Dedik, Yola Çıktık: Misafir Olduk. Bir Akşam Çayı İçelim, Demli Olsun.
222

Abi, demle çayı, doldur bardağı! Türkiye'nin çay olayına dalmadan olmaz. Haydi, hikayemize başlayalım. Çay dedik, yola çıktık. Misafir olduk, bir akşam çayı içelim dedik. Tabii ki, demli olsun!

Türkiye'de misafirlik, çay ikramı olmadan düşünülemez. İşte sen bir eve gittiğinde, misafir olunca, çay ikramı kapıyı açar, sohbeti sıcaklaştırır. Misafir olunca çay ritüeli başlar. Demlikteki çay yaprakları, suyun sıcaklığı, demleme süresi... Bütün detaylar önemlidir. Çünkü misafirliğe gidenin hakkı, çayı demlemek ve ikram etmekten geçer!

Akşamın güzelliği bir fincan demli çayla tamamlanır. Güneşin batışını izlerken, demlikteki çay yaprakları dans eder. Sohbetin ritmiyle birleşen çay, içimizi ısıtır, huzur verir. Ne bileyim abi, demli çayın tadı bir başka olur. İçerken dudaklarımızı yakmasın ama, demli olsun! İçtiğimiz her yudumda, keyifler yerine gelsin, sohbetin koyuluğu artıkmasın.

İşte böyle, çay dedik, yola çıktık ve misafir olduk. Bir akşam çayı içelim, demli olsun dedik. Çayın sıcaklığıyla sohbetimize neşe katalım. Çünkü Türkiye'nin çay kültürü, sıcak, samimi ve misafirperverdir. Demli çayın tadı, dostluğun keyfini katlar. Haydi, sen de gel, çayımızı iç, sohbetimize katıl!

Elif Demirci

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği