Canlar Kamp Karavan Derneği, Doğu Karadeniz Sevgi Turuyla Karavan Turizmini Canlandırıyor...BOLUNET
222

Canlar Kamp Karavan Derneği, Türkiye'yi Keşfe Doğa Severlerle Yola Çıkıyor.

Canlar Kamp Karavan Derneği'nin başkanı Merih Güney ile yapılan röportaj, Türkiye'nin doğal güzelliklerini keşfetmeye adanmış karavan turizmini tanıtıyor. Dernek, emekli karavancıların bir araya gelerek doğa ve seyahat sevgisini paylaştığı bir platform sunuyor. Gezginler, Türkiye'nin dört bir yanını keşfediyor ve birbirleriyle yardımlaşma ve kardeşlik bağlarını güçlendiriyorlar. Merih Güney'in liderliğinde, dernek üyeleri her sene düzenlenen etkinliklerle unutulmaz anılar biriktiriyor. Canlar Kamp Karavan Derneği, karavan tutkunlarını ve doğa severleri üye olmaya ve Türkiye'nin keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini birlikte deneyimlemeye davet ediyor.

DERNEK BAŞKANI MERİH GÜNEY'İ TANIYALIM...

Merih Güney, Canlar Kamp Karavan Derneği'nin girişimci ve tutkulu başkanıdır. Karavancılıkla 15 yıldır iç içe olan Merih Bey, çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmek için yola çıkmış bir gezgin ve doğa severdir. Türkiye'nin farklı bölgelerini keşfetme arzusu, onu karavan turizmini Türkiye genelinde yaygınlaştırmak ve tanıtmak amacıyla harekete geçiren önemli bir etkiye sahiptir.

Emeklilik sonrası karavanla yapılan seyahatlerle hayatını renklendiren Merih Güney, doğa sevgisini ve karavan kültürünü diğer karavancılarla birleştirerek Canlar Kamp Karavan Derneği'ni kurmuştur. Karadeniz'in yeşilliği ve misafirperverliği ile başladıkları etkinlikler, Türkiye'nin dört bir yanında keşfedilecek yerlerin bulunması adına umut veren bir adım olmuştur.

Merih Bey'in liderliğinde dernek üyeleri, doğayla iç içe geçirdikleri zamanlarda yardımlaşma, kardeşlik ve sevgi dolu bir ortamda bir araya gelirler. Karavan turizminin ekonomik olarak daha erişilebilir hale gelmesi için çabalayan Merih Bey, karavan tutkunlarına ve doğaseverlere unutulmaz anılar yaşatmak için dernek etkinliklerini organize etmektedir.

Başkanlık görevini sadece bir unvan olarak değil, bir misyon olarak benimseyen Merih Güney, Türkiye'nin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini karavan yoluyla keşfetmek isteyen herkesi Canlar Kamp Karavan Derneği'ne katılmaya davet etmektedir.

BOLUNET - Merih Bey'in çocukluk hayali, Türkiye'nin birçok güzel kentine karavanla seyahat etmek ve doğal güzellikleri keşfetmekti. 15 yıllık bir karavancı olarak gözlemlediği durum, Türkiye'de karavan turizminin daha çok Akdeniz, Ege ve Trakya bölgelerine odaklandığını ve diğer bölgelerin eksik kaldığını düşündürdü. Bu düşüncesiyle Canlar Kamp Karavan Derneği üyeleriyle beraber Doğu Karadeniz Sevgi Turunu hayal ederek, Türkiye'nin diğer güzelliklerini de keşfetmeye karar verdiler.

Karadeniz'in doğal güzellikleri ve bölge halkının misafirperverliği, turu düzenlemek için çekici hale getiren özellikler arasında yer alıyor. Ancak bazı bölgelerde yaşanan sel gibi afetler nedeniyle gezi rotalarında zorluklarla da karşılaştılar.

Canlar Kamp Karavan Derneği, emekli karavancılardan oluşan bir topluluk ve dernek üyeleriyle birlikte Türkiye'yi gezerek yeni yerler keşfetmeyi ve doğa sevgisini yaymayı hedefliyor. Dernek, belediyelerle iş birliği yaparak etkinlikler düzenliyor ve karavan turizmini geliştirmeye çalışıyor. Ancak bazı belediyelerin desteği ve sağladığı imkanlar konusunda zorluklarla da karşılaştıklarını ifade ediyorlar.

Derneğe üye olan katılımcılar genellikle emekli ve doğa severlerden oluşuyor. Karavan turizmini daha geniş kitlelere ulaştırmak için ekonomik olanakların iyileştirilmesinin önemine değinen Merih Bey, sektördeki fiyatların uygun seviyelere çekilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Gelecekteki planları arasında Trakya ve Balkanlar turunu düzenlemek ve karavan turizmini daha popüler hale getirmek bulunuyor.

Canlar Kamp Karavan Derneği'nin iletişim bilgileri ve etkinliklerine katılmak isteyenlerin detayları sosyal medya hesaplarından ve web sayfalarından takip edilebilir.

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz:

BOLUNET- Merih Bey öncelikle bu özel turu düzenleme fikri nasıl ortaya çıktı?

Merih Güney- Bu benim çocukluk hayalimdi. Sebebine gelince ben 15 yıllık bir karavancıyım. İlk karavanımı aldıktan sonra, gördüğüm izlenimler, hep Akdeniz, Ege ve Trakya taraflarına insanlar karavanlar ile gidiyor. Türkiye'yi tanımaya çalışıyorlar. Sanki Türkiye’nin turizmi bundan ibaret gibi gözüküyordu. Oysa ben, örneğin, bir karavan turizminde Karadeniz’in bunda eksiklik istediğimi, hatta Doğu Anadolu, İç Anadolu gibi çok güzel kentlerimizde, ülkemiz hakikaten çok güzel bir ülke, görecek o kadar güzel yerleri var ki. Ben 65 yaşıma geldim. Şu anda bile beni görmediğim bir sürü şehir var. Dolayısıyla Doğu Karadeniz turundan başlayarak ilerde Türkiye’yi tanıtmaya ve tüm Canlar Kamp Karavan Derneği üyeleriyle biz Türkiye’yi gezmeye karar verdik. Bu yüzden de bunun ilk ayağı olan Doğu Karadeniz Sevgi Turunu hayal ettik. Geçen sene, ekim ayında bu hayali gerçekleştirmek için ilk adımı attım. Samsun Kamp Karavan Derneği bize ev sahipliği yapmak istedi ve bu etkinliği düzenledik. Şu anda da çok güzel devam ediyoruz.

BOLUNET- İkinci sorumuz olarak, Karadeniz bölgesinin hangi özellikleri sizi böyle bir turu yapmak için çekici bir hale getirdi?

Merih Güney- Karadeniz’in bir kere en başta insanı, yani benim bildiğim eski tabirle laz uşakları, tanınması gereken bir toplum. Yeşili doğa harikası bir kesim. Ülkemizin en yeşil olan tarafı Karadeniz bölgesidir. Fakat son zamanlarda gerek sel gerek se deprem olarak bir sürü afet geçirdik. Bu bölgede gezmek istediğimiz çoğu yeri gezememe gibi veya gidememe gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Daha sonra ilerde herhalde soracaksınızdır. Şimdi bahsetmeyelim, yaşadığımız etkinlik boyunca, yaşadığımız zorlukları bir özet olarak bahsedeceğim.

BOLUNET- Canlar Kamp Karavan Derneği, bu tür etkinliklerin organizasyonunu nasıl üstleniyor ve bu organizasyon sürecinde karşılaştığınız ne gibi zorluklar, sizin karşınıza çıkıyor?

Merih Güney- Canlar Kamp Karavan Derneği hatta bu karavan sektöründeki insanların tamamı emekli, bunlar içerisinde hâkimi, avukatı, polisi, işçisi, memuru her kesimden insan var. İnsanlar belirli bir süre çalıştıktan sonra emekli olup, özgür karavanla doğada gezmeyi özlüyorlar. Yani bir de tabii bunun maddi yönü var. Bir karavana sahip olmak için, o kadar para veriyorsun, alıyorsun. Cebinden bir sürü masraf edip, yani bugün bir karavanın bugünkü şartlarda 30- 34 TL olan bir mazotun olduğu bir dönemde kendine bir sürü masraf edip haliyle o bölgeye o doğaya gidip karavan turizmini canlandırmaya çalışıyor.

BOLUNET- Karadeniz’de karavan turizmi üzerine yapılan çalışmaları oluşturmak, sizin hükümet ve yerel yönetimlerle nasıl bir iş birliği içine girdiniz. Bunu anlatabilir misiniz?

Merih Güney- Öncelikle bu tarz etkinliği düzenleme programları, belediyelere biz e-posta olarak atıyoruz. Tabii ki belediyelerden, biraz önce bahsettiğim sebeplerle emekli olan bir karavancı cebinden 10- 15.000 TL mazot parası verip, o yöreye geldiğinde, hatta o yörenin esnafına, bir katkıda bulunuyor. Yani finans olarak. Çünkü, alışveriş yapıyor. Çünkü, gidiyor en azından bir kamp yerinin, mümkün olduğunca, onlara bu etkinlik süresince ücretsiz olması talebinde bulunuyoruz. Yani bize bir kamp yeri gösterin, elektriği olsun, suyu olsun, tuvaleti olsun. Zaten bir karavancı o yöreye gittiği zaman, doğa sevgisini ve doğa temizliğini aşılar. Hiçbir karavancı, bulunduğu yere pisletmez. Basına bakarsanız, her dört tekerleği olan, minibüsü olan kişiyi karavancı olarak gösteriyorlar. Oysaki bir karavancı adabına olan bir insan doğa sevgisiyle yüklüdür. Bulunduğu yeri terk ederken temizler. Geldiğinde de temizler. Belediyelerin bize olabildiğince, erişebileceğimiz, en azından rakamlarla fiyat vermesi lazım. Mesela, bu etkinlik boyunca, Ordu Belediyesi bize ücretsiz tahsis yapacağız dedi. Ama son dakika, son gün basit sebeplerle 300 TL gibi bir rakamın üzerinde durarak, bir deniz kenarında 300 liraya hiçbir üyemiz kalmaz. Hiçbir emekli kalmaz. Çünkü oraya gelmek için, dediğim gibi bir sürü cebinden masraf yapmış. Ne oldu, Ordu Belediyesini pas geçtiler. Ordu Belediyesi bundan sonra zannetmiyorum ki bir karavancı gelsin. Bu konuda da tepkiliyiz.

BOLUNET- Peki şimdi sizin dernek üyeleriniz var ve diğer katılımcılar var. Yani karavanlarıyla, bu katılımcıların, tura olan ilgileri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Merih Güney- Şimdi bugün, Canlar Kamp Karavan Derneği, iki senedir faaliyet gösteren, bir dernek. Derneğin yapısal durumu, hiçbir zaman ben biliyorum değil biz biliyoruzdur. Dernek üyelerimizin her biri fikrini söyler. Hatta etkinliklerde başrolü oynar. Şimdi bir etkinliğe davet ettiğimiz zaman, bir kere yüksek oranda talep görüyoruz. Ama bu şu anlama gelmiyor. Bu etkinliğe herkes katılacaktır düşüncesinde değil. Örneğin; Samsun Kamp Karavan Derneği benden 150 karavana kadar destek istediğinde, ben bunu gerçekleştirebilirim ama bu uzun soluklu bir etkinlik, yani bir durakta durup, beş gün etkinlik yapmıyorsunuz. Yani beş şehirde ayrı ayrı etkinlikler yapmaya çalışıyorsunuz ki, bunlar da çok büyük sorunlar yaşandı. Dolayısıyla bazı belediyeler, son dakika caydı veya yer ayarlanamadı, gibi sorunlar. Önemli olan burada, belediyelerin artık bir sektör, yani bu karavan olayı artık bir sektör. Bu sektöre hizmet vermek zorundalar. Yani bir karavancı şehre giderken atık suyunu boşaltabileceği noktalar olmalı. Sonra bu tenkit ettiğimiz, hani yollara atık suyunu döküyor. Atık su derken de, bu tuvaleti değildir. Bulaşık suyudur. Bulaşık suyunu, yer göstermezseniz, bu vatandaş ne yapacak, o karavancıyı suçlamayacağız, o belediyeyi suçlayacağız. Dolayısıyla bunları geliştirmemiz lazım. Mesela karavan sektörünün bir statüsü yok. Araçlar özel amaçlı statüsünde geçiyor. Yani bunlara devletin el atması lazım. Umuyorum ki bu senenin sonunda bunlar çözülecektir. Ve yakında Avrupai bir statüye sahip olup. Türkiye'de de karavan sektörü kendine dönecektir.

BOLUNET- Peki bu turunuza katılanlar genellikle hangi yaş özelliklerini ve demografik özelliklere sahip insanlar diyebiliriz?

Merih Güney- Bizim olmazsa olmazımız, arkadaşlar. Yani biz Atatürk'ün bize emanet ettiği bu ülkede yaşıyoruz. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sadık, TC vatandaşlarının, ve herkes bizim yanımızda yer alır. Hatta Atatürk'ü sevmeyebilir. Ama Atatürk'e saygı gösteren dindar durumdaki insanlarda var. Aramızda yani beş vakit namazını kılan insanlar da var. Ama bunu manipüle edip, benim Atatürk’üme, benim Cumhuriyetime laf söylendiği zaman, bizim orada, o noktada ayrışmamız gerekiyor. Biz derneğimizde bunu barındırmıyoruz. Kesinlikle, Atatürkçüyüz. Bu ülkede olması gereken bu, ama maalesef bu konuda, dezenformasyon deniyor. Dezenformasyon yapılıyor. Biz de buna karşı dimdik duruyoruz.

BOLUNET- Bu arada merak ettiğimiz bir konu daha var. Bu katılımcılar genellikle bu Karadeniz bölgesindeki rotalarda, daha yeni başlıyor ama sizce yaşanan kısım ve gelecek kısım olarak da gidilecek yerler anlamında da düşünürsek. Bu katılımcılar acaba hangi Karadeniz bölgelerini daha çok seviyorlar, ya da zorlanıyorlar?

Merih Güney- Şimdi şu anda Ordu da Terme bölgesindeyiz. Buraya kadar herhangi bir zorluk yaşamadık. Yani yollar dümdüz, güzel asfalta sahip. Bundan sonra Giresun, Orduyu söylediğim gibi Ordunun bize gerekli hizmeti verememesinden dolayı, kifayetsiz kalmasından dolayı, atlamak zorundayız. Bu konuda da protestolarımızı, sene içerisindeki konuşmalarımıza, yazışmalarımıza rağmen, her zaman protestolarımız yer alacak. Giresun'a gideceğiz. Giresun’dan sonra Trabzon. Trabzon’da Haçka Yaylası ve Artvin Şavşat’tan sonra bir grup arkadaşımız da Batum tarafına gitmeyi düşünüyor. Onun da organizasyonlarını yapıyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde, hiçbir aşamasında zorlukları yenmek için, herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Eninde sonunda biz bunu çözüyoruz. Neyle çözüyoruz, belediye destek olmazsa kendi imkanlarımızla, hasıl olan, makul ücretlerle kalınabilecek yerlerde kalarak. Şu anda Terme’de olduğu gibi, kalarak biz o bölgenin turizmini gerçekleştiriyoruz.

BOLUNET- Merih Bey, şöyle söyleyebilir miyiz? Yani karavan yaşamı birçok insan tarafından özlenen, arzu edilen ve incelemek istenen bir deneyim haline geldi. Peki bu tura katılanların, bu turda yer alan karavancıların yaşamlarında ne şekilde bir izlenim sahibi oluyorsunuz?

Merih Güney- Karavancı tatil yapmayı sever. Karavancı yardımlaşmayı sever. Karavancı dediğim gibi doğayı sever. Şimdi bizim yaptığımız etkinliğin içeriği bu söylediğim sözlerin tamamına karşılıyor. Yani doğa var içinde, sevgi var, komşuluk var, kardeşlik var, her şey var. Bir kere buraya gelen ve hatta üye olmayan, bizleri yeni tanıyan karavancılar, emin olun, benim kolumdan tutup, ben bu derneğe üye olmak istiyorum diyor. Bu benim, onur kaynağım. Yani demek ki, rahat ediyor. Demek ki huzur içinde oluyor. Karavancının beklentisi tatilini iyi yapmak, yeni insanlar tanımak, yeni insanlarla bir sofrada yemek yemek ve yardımlaşma içerisinde bulunmak. Bu da zaten bizim sağladığımız bir olay, dolayısıyla bizim şanda, şöhrette, siyasette, efendime söyleyeyim, bir takım medyada kendini göstermek değil. Biz kendi yaşıtımızla, bunların, sorduğunuz soruların içerisinde hangi grupta dediniz. Bunlar genellikle, emekli insanlar. Yani evde elli beş yaş üstü, yaşa sahip olanlar. Ben mesela altmış beş yaşındayım. Tabi bu insanların, karavancıların bir kısmı elli beş yaşından önce de sahip olabiliyor. Yani otuzlu yaşlarda yirmi beşli yaşlarda ama onlar hafta sonu gidebiliyor. Daha sonra emekli olunca da bizim gibi uzun soluklu tatillere devam ediyorlar. Dolayısıyla bir yaş grubu belirleyemezsek de ağırlık olarak da emekli grubu diyoruz.

BOLUNET- Peki bu karavan yaşamına, bu bahsettiğiniz gibi emekli grubunun haricinde yani daha geniş bir kitleye hitap etmesi ve daha çok kişi tarafından deneyimlenmesi için neler yapılması gerekir? Neler düşünürsünüz? Neler söyleyebilirsiniz?

Merih Güney- Şimdi her şeyin başı ekonomiye bağlı, yani bir karavancının tatil yapabilmesi şu anki rakamlarla konuşuyorum. Bir haftalık tatili, aşağı yukarı yirmi bin liraya tekabül ediyor. Çünkü bunun içerisinde mazotu var, işte masrafları var. Buda her kesimin kaldırabileceği rakamlar değil. Bunu otel bazında veya pansiyon bazında derlediğiniz zaman bu rakamlar elli bin lira altmış binler e çıkabiliyor. Yine de karavan tatili, karavan turizmi daha da ucuza gelen bir tatil şekli. Ne yapılması gerektiği cümlesine ise, ücretlerine zam yapılması lazım. Evet ucuzluk olması lazım, yani bu tamamen finansal bir konu umarım gelecekte bu duruma erişiriz. Enflasyonun az olduğu, yani satın alabilme, ulaşabilme gücüne sahip olunduğu bir ülkeye sahip oluruz. O zaman her şey kolaylaşır.

BOLUNET- Size son soru olarak şunu sormak istiyorum. Canlar Kamp Karavan Derneği Başkanı olarak siz bu turu nasıl isimlendiriyorsunuz. Gelecekteki, dernek başkanı olarak planlarınız, projeleriniz olacak mı? Ve dernek olarak karavan turizmini Türkiye’de nasıl daha popüler hale getirmeyi düşünüyorsunuz?

Merih Güney- Bizim her zaman bu etkinlikten sonra biz yeni bir etkinliğin çalışmasına başlarız. Bu tarih olarak, yöresel olarak değişebilir. Dediğim gibi geçen sene ben, ekim ayında başladım, temmuz ayında, yani yaklaşık dokuz, on aylık bir planlamayla, Doğu Karadeniz Sevgi Turunu yaptık. Şimdi önümüzdeki ilk dönem de yani 2024 Mayıs ayına kadar, o aralıkta bir tarih belirleyerek, Trakya ve Balkanlar turu düşünüyoruz. Önce Trakya'dan başlayıp, yine uzun soluklu yaklaşık bir ay, belki on beş gün olabilecek bir turun düzenlemesini yapacağız. Bunun için, Doğu Karadeniz turunda yaşanan sorunlar, bize bir tecrübe kazandırdı. Bu sorunları yaşamamak adına, önce ben kendi ekibimle, Trakya bölgesinde yer tespiti yaparak, belediyelerle görüşme yaparak, balkanları gezilecek yer güzergahlarını belirlemek açısından yardımcımızla, işte Nevzat Bey ve Selçuk Beyle dolaşarak, bunları belirledikten sonra ilan edeceğiz. Dediğim gibi mümkün olduğu kadar ücretsiz yerleri seçmeye çalışıyoruz. Ama imkân yoksa buna insanların ulaşabileceği, insanların ödeyebileceği rakamlar statüsünde gideceğiz. Bu arada siz sormadınız ama ben söyleyeyim. Canlar Kamp Karavan Derneği'ne üye olmak çok basit evet bir telefon açıp merhaba dedikleri zaman, o insanlar bizim canımız oluyor. Zaten adımızdan belli.

BOLUNET- İşte ben en son sizi iletmek istediğim. Size ulaşmak isteyenler, ne şekilde ulaşacak veya sizi nasıl takip edebilirler. Bildiğim kadarıyla, bir facebook sayfanız var ve bir de bu tur esnasında oluşturduğunuz whatsapp grupları var. Ama tabii bu sadece katılımcıları ilgilendiriyor ama Türkiye'de, mesela karavana ilgi duyan kişilerin sizi takip edebileceği mecralar nelerdir?

Merih Güney- Öncelikle bizim facebook sayfamız var. Bir iletişim sayfamız derneğimizin Canlar Kamp ve Karavan Derneği facebook grubuna yazdıkları zaman orada bulabilirler. Amblemimiz ile beraber. Bir de bizim anlaşmalı tesislerimiz olsun, çözüm ortaklarımız olsun, yani üreticiler ve işte ne bileyim bir webasto alacağı, firmanın ismini öğrenebileceği, çözüm ortaklarımız var. Bir çözüm ortaklarıyla, bizlerin anlaşması ve piyasa değerlerine göre daha uygun oluyor. Örnek vereyim, mesela dün akşam, bu teleskopik merdivenler vardı, mesela şu anda 2.300- 2.700 TL arasında, yaptığım anlaşma gereği, yani zorluyorum bu rakamı 1.800 gibi bir rakama çekmeye çalışıyorum. İndirimler, evet yani 2.60 boyunda biz bunları kar amaçlı yapmıyoruz. Bizim karımız, üyemizin uygun fiyata aldığı zaman karşılaştığımız gülümsemedir. O insan, gülümsediği zaman, biz daha çok mutlu oluyoruz. Hiçbir komisyon almıyoruz ve sadece üyemizin değerini koruyoruz. Dediğim gibi bize üye olmak isteyen bir telefonla merhaba dediği zaman, sen bizim artık canımız oldun diyoruz. Biz üye olunması için bir zorluk veya zorlama getirmiyoruz. Öncelikle bizi izlesin görsün, baksın, ikna olduğu zaman arkadaş ben üye olacağım. Şu anda biz ne alıyoruz. Yıllık üyelik aidatı iki yüz tl zaten bunun bir kısmı kimlik çıkartmaya yetiyor. Geriye kalanını da etkinliklerde hediyeler olsun, yarışmalar olsun, flamalar olsun, gibi mevzular diyoruz. Bize ulaşmak isteyenler öncelikle bana ulaşabilirler. Telefonumu söyleyeyim 0 530 642 76 66 bir de facebook gurubumuz var. Canlar Kamp ve Karavan Derneği diye yazdıklarında face’te çıkar. Bir de bizim ilan sayfamızda var. Ürettiğimiz bir şeyi, üreticilerle veya şirketlerle yaptığımız anlaşmaları, firmaların reklamını, yaptığı yer. O da kamp ve karavan hakkında her şey paylaşılıyor.

BOLUNET- Teşekkür ederim. Bir başka röportajda inşallah yine devam edeceğiz.

Merih Güney- Bolunet olarak bize tanıdığınız imkan için çok teşekkür ediyorum. Evet inşallah beraberiz. Trabzon'da haçka yaylasında da bu sefer görüntülü bir söyleşi yaparız.

Canlar Kamp Karavan Derneği, karavan turizmini yaygınlaştırmak ve üyelerine doğa dolu güzel anılar yaşatmak için önemli bir misyona sahip. Karavan tutkunları ve doğaseverler için Türkiye'nin farklı bölgelerini keşfetmek, karavan turizmini desteklemek ve güzellikleri paylaşmak adına çalışmalarına devam ediyorlar.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği