BUGÜN DÜNYA'DA NELER OLUYOR ŞAŞIRACAKSINIZ...
222

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN İNSAN HAKLARI RAPORU’NDA TÜRKİYE İÇİN ‘BAĞIMSIZ YARGI’ VE ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ’ VURGUSU: “HÜKÜMET, YÜZLERCE KİŞİYİ, İFADE ÖZGÜRLÜKLERİNİ KULLANDIKLARI İÇİN MAHKUM ETTİ”

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2022 yılına ilişkin İnsan Hakları Raporu’nun Türkiye bölümünde, bağımsız yargı ve ifade özgürlüğü vurgusu yapıldı. Raporda, “Kanun, bağımsız bir yargı öngörmektedir. Ancak yargı, özellikle yürütme organının etkisine maruz kalmaya devam etmiştir. Hükümet, yüzlerce kişiyi, ifade özgürlüklerini kullandıkları için mahkum etmiş ve cezalandırmıştır. Hükümet, kendisini eleştiren ifadelere, sıklıkla terörist gruplarla ilintili olma, terörizm veya devleti tehlikeye atma iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak karşılık verdi. Hakaret yasalarının artan uygulaması ifade özgürlüğünü sınırlamak için kullanıldı” denildi.

 

BAŞBAKAN MIÇOTAKIS DUYURDU: YUNANISTAN, MAYIS AYINDA GENEL SEÇIME GIDECEK

Yunanistan'da muhafazakar iktidarın dört yıllık dönemi Temmuz'da dolarken, Miçotakis'in nisan ayı için erken seçim çağrısı yapması bekleniyordu. Yunanistan'da 57 kişinin ölümüne

sebep olan tren kazasından sonra ilk söyleşisini Alpha TV'ye veren Miçotakis, "Size seçimlerin kesin olarak Mayıs ayında yapılabileceğini söyleyebilirim" dedi.

 

BEYAZ SARAY: ŞI ILE PUTIN'IN GÖRÜŞMESI, SAVAŞIN YAKIN ZAMANDA BITECEĞINE DAIR UMUT VERMEDI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Çin lideri Şi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesine ilişkin "Toplantının, bize, savaşın yakın zamanda biteceğine dair büyük umutlar verdiğini düşünmüyorum." dedi.

 

BİDEN, COVİD'İN KÖKENİ İLE VUHAN'DAKİ LABORATUVAR ARASINDAKİ BAĞLANTILARIN PAYLAŞILMASINI İSTEDİ

The Guardian’da yer alan habere göre, ABD Başkanı Biden’dan yapılan açıklamada “Covid- 19’un kökenlerine inmeliyiz. Buna, Vuhan Viroloji Enstitüsü ile olası bağlantıları da dahil” dedi. Biden, hükümetin konuyla ilgili istihbarat bilgilerini gizli olmaktan çıkararak mümkün olan her bilgiyi paylaşacağını söyledi.

 

YUNANİSTAN'DA TREN KAZASININ ARDINDAN İKTİDARLA ANA MUHALEFETTEKİ SYRIZA ARASINDAKİ FARK ERİYOR

Yunanistan da Türkiye gibi bir genel seçime hazırlanırken, anketler Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Yeni Demokrasi Partisi ülkede meydana gelen büyük tren kazasından sonra oy kaybetmeye devam ettiğini gösteriyor. Alco ve Alpha TV tarafından 13-17 Mart arasında 1001 kişinin katılımıyla yapılan ankete göre Yeni Demokrasi Partisi yüzde 28.4, SYRIZA ise yüzde 24.8 oy alıyor. İktidar ile eski başbakan Aleksis Çipras liderliğindeki ana muhalefet partisi arasındaki fark, bu ankete göre yüzde 3.6'ya düşmüş durumda. İki partiyi merkez sol parti PASOK yüzde 9.3 ile takip ediyor.

 

YENI KORKU FILMI "WINNIE THE POOH: KAN VE BAL"IN HONG KONG GÖSTERIMI IPTAL EDILDI

The Guardian’da yer alna habere göre, çocuk kitabı klasiği ,“Winnie the Pooh: Kan ve Bal” adıyla İngiltere’de korku filmine uyarlandı. Filmin bu hafta Hong Kong’da gösterime girmesi beklenirken son dakikada iptal edildi. İptal için teknik gerekçeler sebep olarak gösterildi. Hong Kong’un bağlı olduğu Çin, daha önce seriyi baş karakteri Winnie the Pooh’un Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e benzetildiği fotoğraflar nedeniyle hedef almıştı.

 

YUNANİSTAN'DA TREN KAZASININ ARDINDAN İKTİDARLA ANA MUHALEFETTEKİ SYRIZA ARASINDAKİ FARK ERİYOR

Yunanistan'da yapılan yeni bir ankete göre iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ile ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) arasındaki fark erimeye devam ediyor.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği