BoluNet'ten Seçim Öncesi Kritik Adres Hatırlatması!...BoluNet
222

Dikkat! Seçimlere Doğru Adres Güncellemenizi Yapmayı Unutmayın!

Seçimlerin yaklaştığı bu dönemde, vatandaşlarımızın dikkatine sunulması gereken kritik bir konu var. 1 Ocak'ta başlayacak olan Mahalli İdareler seçim süreci, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimle son bulacak. Ancak bu süreçte seçmenlerin dikkat etmeleri gereken bazı önemli detaylar mevcut.

6 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe giren 298 sayılı kanunun 33. fıkrasında yapılan değişiklikle, mahalli idareler genel seçiminin yapılacağı tarihten üç ay önceki kütük üzerinden adres güncelleme işlemleri yapılması hükmü getirilmiştir. Bu değişiklik, seçmenlerin oy kullanacakları yerlerin belirlenmesinde kritik bir öneme sahip.

Bu kapsamda, seçim sisteminde yapılan son değişiklik nedeniyle adres bildirimi için son tarih 1 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Adres değişikliği yapmayı planlayan vatandaşlarımızın bu tarihe kadar ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Özellikle ilk defa bu yasa hükmüyle karşılaşan seçmenlerimizin bu konuda dikkatli olmaları, seçim günü herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına büyük önem taşımaktadır.

Bolunet web sayfasında da bu konuda yapılan uyarıları takip edebilir, seçim süreciyle ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Seçimlerin demokrasimiz için önemini bir kez daha hatırlatarak, tüm vatandaşlarımızı adres güncellemelerini zamanında yapmaya davet ediyoruz. Seçimin sorunsuz ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için her bir bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği