Bolulu Genç Şefin Amerika'da Gösterdiği Üstün Performans...BoluNet
222

Bolu’nun Yetenekli Şefi Ozan Yaman’ın Dünyaya Açılan Kapısı

 

Ozan Aslan Yaman, Bolu'nun gururu olarak uluslararası başarılara imza atmaya devam ediyor. 26 Aralık 2002'de Bolu/Merkez'de doğan Yaman, sınıf öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak büyüdü. Ailesinin işlettiği "Seri Yemek Servisleri" adlı yöresel yiyecek ve içecek işletmesinin içinde büyüyen Yaman, küçük yaşlarda gastronomi dünyasına adım attı.

 

İlk öğrenimine Ankara Çankaya'da başladı, ancak 2012 yılında ailesiyle birlikte Bolu'ya dönerek eğitimine Sakarya Ortaokulu'nda devam etti. Ortaokul yıllarında kazandığı başarılar sonucu babasının ödülü olarak İtalya'ya seyahat etti. Bu deneyim, onun mesleki rotasını belirlemesine yardımcı oldu. Mengen Aşçılık Lisesi'nde eğitimine devam eden Yaman, burada aldığı eğitimle yeteneklerini geliştirdi.

 

Yiyecek ve içecek sektöründe önemli tecrübeler kazanan Ozan Aslan Yaman, İstanbul'da Çırağan Palace Kempinski ve Bodrum'da Caresse A Luxury Collection & Resort otellerinde staj yaptı. Staj döneminde gösterdiği üstün performans sayesinde birçok iş teklifi aldı ve profesyonel kariyerine Bodrum Caresse Oteli’nde başladı.

 

Ozan Aslan Yaman’ın uluslararası başarısı, 2022 Dünya Kupası organizasyonunda JW Marriott Marquis City Center Doha/Katar Oteli’nde görev almasıyla daha da pekişti. Bu süreçte elde ettiği başarılar, onu The St. Regis Aspen Resort / Colorado Oteli’ne transfer etti. Amerika'da gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Yaman, kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşadı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu'ndan başarıyla mezun olan Yaman, Bolu'nun adını gastronomi dünyasında duyurarak şehrine gurur yaşattı. Mesleki deneyimlerini ve yeteneklerini Amerika'da sergileyen Yaman, aşçı-personel olarak kariyerine devam ediyor ve başarılarıyla adından söz ettiriyor.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği