Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekonomi Şurası'nda. BOLUNET
222

Türkiye Ekonomi Şurası'nda Bolu'nun Sorunları Masaya Yatırıldı

Başkan Alemdar: "Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi için çözüm önerilerimiz hazır."

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurası'nda, Bolu'nun ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik sorunları gündeme geldi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, şurada Bolu'nun yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Başkan Alemdar, bölgenin yüksek oranda ormanla kaplı olmasının hazine arazilerini sınırlı kıldığını belirterek, "Bu bölgede orman vasfını yitirmiş ya da ekonomik değeri kalmamış alanların Organize Sanayi Bölgeleri için ayrılmasını talep ediyoruz" dedi.

Alemdar, konut kredisi sorununa dair de önerilerde bulundu. "Düşük gelirli bireyler, gençler ve konut sahibi olmayanlar için devlet destekli bir sistem kurulmalıdır" diyen Alemdar, bu sistemle konut kredi faiz oranlarının stabilize edileceğini vurguladı.

Şura'da özel sektörün eleman istihdamı sorununu da gündeme getiren Alemdar, Almanya modeli eleman transferi ve eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması önerisini sundu. Alemdar, "Eğitim, bireylerin yeteneklerine göre yeniden tasarlanmalıdır" diyerek, meslek eğitiminin önemine dikkat çekti.

Türkiye Ekonomi Şurası, ülkenin ekonomik meselelerine çözüm bulma amacıyla bir araya gelerek, çeşitli sektörlerden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşiyor.

İbrahim Atalay

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği