Bolu'nun Tarihi Günü: Atatürk'ün Ziyaretinin 90. Yılı...BoluNet
222

Atatürk'ün Bolu'ya Gelişinin 90. Yıl Dönümü Büyük Coşkuyla Kutlanacak

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya yaptığı tarihi ziyaretin 90. yıl dönümü, 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Bolu halkının büyük ilgiyle beklediği bu özel gün, çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiş bir programla anılacak.

 

Atatürk'ün Temsili Karşılanması ve Halk Oyunları Gösterisi

 

Etkinlikler, sabah saat 09.30'da Uğur Mumcu Parkı'nda Atatürk'ün temsili olarak karşılanması ve halk oyunları gösterisiyle başlayacak. Bolu'nun kültürel mirasının önemli bir parçası olan halk oyunları, izleyicilere görsel bir şölen sunacak. Halk oyunları ekipleri, Bolu'nun yöresel danslarını ve müziklerini sergileyerek Atatürk'ün Bolu'ya gelişini yeniden canlandıracaklar.

 

Atatürk'e Saygı Yürüyüşü

 

Saat 09.45'te başlayacak olan Atatürk'e saygı yürüyüşü, Uğur Mumcu Parkı'ndan başlayıp İzzet Baysal Caddesi boyunca devam ederek Anıtpark'ta son bulacak. Bu yürüyüş, Bolu halkının Atatürk'e olan sevgi ve saygısını göstermek için önemli bir fırsat olacak. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle bu anlamlı etkinlikte yer alacaklar.

 

Anıtpark'ta Tören ve Konuşmalar

 

Anıtpark'ta saat 10.30'da çelenklerin sunulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek. Tören sırasında Atatürk'ün Bolu'ya gelişine dair anılar ve bu önemli ziyaretin Bolu'nun tarihindeki yeri üzerine konuşmalar yapılacak. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın yapacağı konuşmalar, Atatürk'ün Bolu'ya olan sevgisini ve Bolu halkının Atatürk'e olan bağlılığını vurgulayacak.

 

Atatürk ve Bolu Fotoğrafları Sergisi

 

Saat 11.00'de Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açılacak olan Atatürk ve Bolu fotoğrafları sergisi, ziyaretçilere Atatürk'ün Bolu ziyareti ve Bolu'nun tarihine dair önemli kareler sunacak. Sergide, Atatürk'ün Bolu'yu ziyareti sırasında çekilen fotoğraflar ve Bolu'nun geçmişine dair nostaljik görüntüler yer alacak. Sergi, 17 Temmuz günü boyunca ziyaretçilere açık olacak.

 

Konferans: "Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya Gelişi"

 

Öğleden sonra saat 14.00'te, Güzeller Konağı'nda düzenlenecek konferansta, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Süme, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya Gelişi" konulu bir konuşma yapacak. Konferansta, Atatürk'ün Bolu ziyareti ve bu ziyaretin Bolu'nun gelişimine katkıları ele alınacak. Katılımcılar, bu tarihi ziyaretin Bolu'nun sosyo-kültürel yapısına etkilerini ve Atatürk'ün Bolu'daki izlerini daha yakından öğrenme fırsatı bulacaklar.

 

Halk Konseri ile Kutlamalar Sona Erecek

 

Günün son etkinliği olarak saat 21.00'de Demokrasi Meydanı'nda (Belediye önü) düzenlenecek halk konseri, Bolu halkını coşkulu bir müzik şöleniyle buluşturacak. Türkiye'nin sevilen sanatçılarının sahne alacağı konser, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Konser boyunca Atatürk'ün sevdiği şarkılar da seslendirilecek.

 

Bolu Halkı, Atatürk'ü Anıyor

 

Bu anlamlı gün, Bolu halkının Atatürk'e olan sevgisini ve bağlılığını bir kez daha gösterme fırsatı olacak. Bolu'nun dört bir yanından katılımın beklendiği etkinlikler, Atatürk'ün Bolu'ya yaptığı tarihi ziyareti ve bu ziyaretin Bolu'nun tarihinde bıraktığı derin izleri anmak için düzenleniyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Bolu Valisi Erkan Kılıç, tüm Bolu halkını bu özel günün kutlamalarına katılmaya davet etti.

 

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır. Bolu ve çevresindeki en güncel, doğru ve güvenilir haberlere ulaşmak için BoluNet'i takipte kalın!

Bolu'nun kalbinden haberler, analizler ve özel içerikler sadece bir tık uzağınızda: www.bolunet.com.tr

Haberlerimizle ilgili düşünce ve görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizden gelen geri bildirimler, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olmasına yardımcı oluyor. Haber önerilerinizi ve yorumlarınızı bize iletmek için bolunet@bolunet.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle kalın!

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği