Bolu'nun Mudurnu İlçesinden Azerbaycan'a Sıcak Yardım!...BOLUNET
222

İsmail Atlı'nın El Yapımı Sobaları Azerbaycan Okullarını Isıtacak

Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki demirci ustası İsmail Atlı'nın el yapımı sobaları, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, birçok ülkede de tercih ediliyor. Atlı'nın son üretimi olan 400 soba, Azerbaycan'daki okulların sıcak tutulması için kullanılacak.

Demirciler Çarşısı'ndaki dükkanında, geleneksel demircilik sanatıyla hazırladığı sobaları Romanya, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelere ihraç eden 59 yaşındaki İsmail Atlı, ailesinin 1920'den beri sürdürdüğü bu mesleği günümüz şartlarına uygun olarak devam ettirdiğini belirtti.

Yıllar içerisinde soba tercihlerinin değişimine tanıklık eden Atlı, paletle yanan sobaların popülerleşmesiyle birlikte fındık sobalarına olan ilginin azaldığını dile getirdi. "Günde ortalama 5-6 soba üretiyoruz. Tamamen el yapımı olan bu sobalarda işçilik ön plana çıkıyor. Makineyle yapmanın mümkün olmadığı bir iş bu." şeklinde konuştu.

Almanya ile yeni iş anlaşmaları için görüşmelerde bulunan Atlı, Yunanistan, Bulgaristan ve Lübnan'a da ürünlerini gönderiyor. Yoğun talep sebebiyle zaman zaman yetiştiremediği dönemler olduğunu belirten İsmail Atlı, 2019'da "Bolu İli Ahi Babası" ödülüne layık görüldüğünü hatırlatarak, "Kendi imkanlarımızla deprem bölgesine 2-3 kamyon soba yardımında bulundum. Mağdur olan vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsmail Atlı'nın el yapımı sobaları, hem kalitesiyle hem de onun gönül zenginliğiyle sıcaklık saçmaya devam ediyor.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği