Bolu'nun Milletvekilleri Yeni Dönem de Yeni Görevler: TBMM'de Komisyonlarda Kimler Var?
222

14 Mayıs'ta gerçekleşti 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlarda görev yapacak isimler belirlendi. Bu gidişat, hem TBMM'deki siyasi dengeler hem de gelecek yıllarda alınacak kararların yönü üzerinde büyük bir etkisi olacaktır.

Bolu Milletvekili Türker Ateş, Başkan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank olan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na dahil oldu. Türker Ateş'in Cumhuriyet Halk Partisi'nden bu önemli ve geniş kapsamlı komisyona girişi, partinin teknoloji ve enerji politikalarını TBMM'de daha güçlü bir şekilde temsil etme çabasını gösteriyor.

Diğer yandan, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Bolu Milletvekili seçilmiş İsmail Akgül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraber görev yapacakları Komisyonu'na atandı. İsmail Akgül'ün bu komisyonda yer alması, MHP'nin iç güvenlik tedbirleri söz sahibi olma talebini ortaya koyuyor.

Son olarak, Ulaştırma eski Bakan Yardımcısı ve AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Coşkunyürek, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda görev yapacak. Coşkunyürek'in geçmişi Ulaştırma Bakan yardımcısı olarak görev yapmış olması, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'ndaki tecrübelerini ve deneyimlerini izlemek.

Genel olarak görev, bu yeni komisyonlara giren milletvekilleri, bir yandan Meclis'teki partilerinin ağırlığını artırmaya çalışıyor, diğer yandan Türkiye'nin nihai şekillendirecek önemli kararları alacaklar. Bu yeni dönemde, tüm bu milletvekillerinin nasıl bir performans sergileyeceğini ve sergileyeceği için hangi politikaların öne çıkacağını izlemesi gerekiyor.

Aydın Karataş, Haber Yazarı

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
2 GS  Galatasaray 4 4 0 12
3 İBFK  Başakşehir 4 3 0 10
4 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği