Bolu’nun Kaynakları Peşkeşe mi Gidiyor? Tanju Özcan Halkın Gözünde Ne Yapıyor?...BOLUNET
222

Bolu, ülkemizin en güzel şehirlerinden biri, doğal güzellikleriyle, özellikle Abant Gölü ile nam salmıştır. Ancak, son dönemlerde şehrin yönetimiyle ilgili yapılan eleştiriler, kulağımıza hoş gelmeyen haberlerin kaynağı haline gelmiştir. En son, CHP'li Bolu Belediye Meclisi Üyesi İlkay Bayrak'ın gündeme getirdiği bir önerge, birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Öncelikle, bir belediye şirketine 20 Milyon TL sermaye aktarımının niye yapıldığı sorgulanmalıdır. Üstelik bu paranın büyük bir kısmının Abant yolunda kiralanan bir arazi için harcanacağı iddiası da cabası. Belediyelerin ana görevi, halkın vergileriyle en etkin hizmeti sunmaktır, ancak son dönemlerde belediyelerin ticari işlere atılmasının amacı nedir?

Daha önceki benzer bir uygulama, Abant Yolunda Boltur Tur LTD. ŞTİ. tarafından gerçekleştirildiğine göre bu bir tekrar mıdır? İlkay Bayrak'ın iddialarına göre, yapılan masrafın geri dönüşü bile sağlayamayacak bir fiyata, ihalesiz şekilde kiralanmış. Üstelik Bayrak'ın yeni kiracının kim olduğunu bildiğini ifade etmesi, bu işin iç yüzünün sadece birkaç kişi tarafından bilindiğini gösteriyor.

Tanju Özcan, bu iddialar karşısında ne diyecek? Şehrin kaynakları, birkaç kişinin cebini doldurmak için mi harcanıyor? Eğer bu iddialar doğruysa, bu durum sadece Bolu için değil, tüm Türkiye için bir ayıp olacaktır.

Özcan, eğer halkın kaynaklarını başkalarına peşkeş çekmekten vazgeçmezse, bu onun siyasi kariyeri için son olabilir. Çünkü halk, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele ederken, kendi kaynaklarının israf edildiğini görmek istemez.

Bolu Belediyesi Meclis Üyelerine de seslenmek istiyoruz: Eğer siz de bu peşkeşe ortak olursanız, halkın gözünde mahkum olursunuz. Şehir yönetiminin şeffaflığını, dürüstlüğünü ve etik değerlerini korumak sizin elinizdedir. Bolulu hemşerilerimiz bunu hak ediyor.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği