Bolu'nun Beyaz Örtüsü: Karla Kaplı Dağlar - Tarihi Dokunuş: Bolu'nun 800 Yıllık Camii Yeniden Hayat Buluyor...BoluNet
222

Bolu'dan Karlı Güncel Haberler ve Kültürel Mirasın Korunması

 

Bolu Dağı'nda Kar Mesaisi ve Karaköy Tarihi Camii'nin Restorasyonu

 

Bolu, kış mevsiminin etkilerini yoğun olarak hissediyor. Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı, bölgedeki yaşamı renklendirirken, Kıbrıscık ilçesindeki tarihi bir cami ise restorasyon sürecine girmeye hazırlanıyor. Bolu'dan gelen bu iki önemli haber, kentin doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile ilgili önemli gelişmeleri barındırıyor.

 

  • Bolu Dağı'nda Kar Mesaisi:

  • Bolu Dağı'nın D-100 kara yolunda gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Kar yağışı nedeniyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları sayesinde ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı. Sömestr tatili sebebiyle aileleriyle Ordu'ya seyahat eden bazı vatandaşlar, Bolu Dağı'nda mola vererek karın tadını çıkardılar​​​​.

  •  
  • Karaköy Tarihi Camii'nin Restorasyonu:

  • Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde bulunan yaklaşık 800 yıllık Karaköy Tarihi Camii, yıkılma tehlikesine rağmen restore edilecek. Cami, içerisinde bulunan el yapımı motifler, yazılar, oymalar ve duvar resimleriyle dikkat çekiyor. Caminin restorasyonu için Bolu Valiliği, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazdı ve caminin aslına uygun şekilde güçlendirilip restore edileceği öğrenildi​​.

 

Bolu, hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Kar yağışının keyfini çıkaran vatandaşlar ve tarihi bir yapıyı gelecek nesillere aktaracak olan restorasyon çalışmaları, Bolu'nun zenginliğini ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor.

 

BoluNet ile dünyaya açılan pencereniz. Her haberimizde, yerelden globale uzanan bir yolculuğa çıkın. Daha fazla bilgi ve derinlemesine analizler için www.bolunet.com.tr.

Her zaman, her yerde, BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği