Bolu Milletvekili Ateş, Müteahhitlerin Yetersizliğini Meclis'e Taşıdı!...BoluNet
222

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecinde müteahhitlerin yeterliklerine göre iş almalarını sağlayacak bir sistemin 4 yıldır etkin bir şekilde hayata geçirilemediğini belirtiyor. Ateş, bu durumu TBMM gündemine taşıdı ve konu hakkında çeşitli eleştirilerde bulundu.

Yeterlik Sistemi 4 Yıldır Kurulamayan Müteahhitler TBMM Gündeminde

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Türker Ateş, kentsel dönüşümü hızlandırma adı altında Meclis'e sunulan yasa teklifinde müteahhitlerin yeterliklerine göre iş almalarını sağlayacak sistemin 4 yıldır etkin bir şekilde uygulanmadığına dikkat çekiyor.

Yönetmelik Değişiklikleri

Mart 2019 tarihinde yürürlüğe giren "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik" 4 yıldır etkin bir şekilde uygulanamıyor. Yönetmelik bu süre zarfında 6 kez değişikliğe uğradı. En son 29 Aralık 2022 tarihinde yapılan bir düzenlemeyle geçiş süresi 31.12.2023'e kadar uzatıldı.

Yapı Güvenliği Tehlikede

Ateş, yapı güvenliğinin tesisi için yönetmeliğin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtiyor. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bu konuda verdiği yanıtlar tatmin edici değil.

Kayıtlı Firmalar ve Yeterlilik Durumu

13 Eylül 2023 tarihi itibarıyla Türkiye'de 148 bin 9 firma faaliyet gösteriyor. Bu firmaların büyük bir kısmı, yeterlilik koşullarını karşılamıyor. Ateş, sistemin etkin hale getirilmesinin yapılaşmada sürekli denetimlerin sağlanmasıyla birlikte önemini vurguluyor.

Sonuç

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, müteahhitlerin yeterliklerine göre iş almalarını sağlayacak bir sistemin 4 yıldır etkin bir şekilde uygulanmadığına dikkat çekerek, bu durumun ülkenin depreme karşı dirençli hale getirilmesi için büyük bir engel teşkil ettiğini belirtiyor.

Bu konu, Türkiye'nin kentsel dönüşüm ve yapı güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Türker Ateş'in gündeme taşıdığı bu sorun, etkin bir çözüm bulunmadığı sürece hem vatandaşların güvenliği hem de ülkenin geleceği için risk oluşturmaya devam edecek.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği