Bolu Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği: Sayısalda 13 Bindeki Öğrencinin Sıradışı Tercihi!...BOLUNET
222

Sınavın Zirvesinde Kanatlı Bir Sürpriz!

YKS sonuçları, her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal medyanın gündemini belirliyor. Ancak bu sefer o gündemi belirleyen, sayısalda 13 bin sıralama ile Bolu Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği'ne yerleşen genç bir öğrenci.

Evet, yanlış duymadınız! Bir öğrenci, sayısız gece uykusuz kalıp, tonlarca kitap bitirip, sayısalda 13 bin sıralama ile yerleşme hakkı elde edebileceği prestijli tıp veya mühendislik fakültelerini es geçip, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne kapılarını açtı.

Bu durum, "Öğrenci mi yanlış tercih yaptı, yoksa biz mi yanlış bölüm seçiyoruz?" sorusunu akıllara getirdi. Ancak bilindiği üzere, her tercihin bir nedeni vardır. Belki de bu genç, tavukları ve kazları çok seviyordur. Belki de hayvanlarla iç içe olmak, onun için cerrahi aletlerden veya mühendislik formüllerinden daha çekici gelmiştir. Ya da belki de üniversitenin kantinindeki tavuk döneri deneyip, "Ben de böyle lezzetli tavuk yetiştiririm." demiştir. Kim bilir?

Ancak şu da bir gerçek ki, bu öğrencinin tercihi sosyal medyada büyük bir ilgi gördü. Kimileri "Helal olsun, adam kendi yolunu çizdi!" derken, kimileri "Ben tıp okurken, bu çocuk tavuk besleyecek." diye espiriler yaptı.

Aynı bölüme en düşük puanla yerleşen öğrenci ise ilk 760 bine girdi. Bu genç, sıralama olarak 747 bin öğrenciye "Kanatlandım!" mesajını vermiş oldu.

Sonuç olarak, hayat tercihlerle dolu. Kimi tıp okuyor, kimi mühendis oluyor, kimi de tavuk besliyor. Önemli olan, sevdiğimiz işi yapmak ve bu işte en iyisi olmaktır. Ve belli ki bu genç, kanatlı hayvanlarda Türkiye'nin en iyisi olma yolunda hızla ilerliyor. Tavuklarıyla mutlu olsun!

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği