Bolu Gelincik Hanımeli Kır Lokantası: Kadınların Emeğiyle Doğan Yeni Mekan...BoluNet
222

Bolu'da "Kadının Emeği Birliğin Temeli" İnisiyatifiyle Yeni Bir Nokta: Gelincik Hanımeli Kır Lokantası

Bolu'nun doğal ve yöresel lezzetlerinin sergilendiği bir mekan olan Gelincik Hanımeli Kır Lokantası, "Kadının Emeği Birliğin Temeli" sloganıyla hayata geçti. 50 kişilik köy kadınlarından oluşan bir ekip tarafından başlatılan bu özel projeye, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül de destek verdi.

İsmail Akgül'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, MHP İl Başkanı Sn. İlhan Durak ve Kamu-Sen İl Başkanı Sn. Furkan Özübek, Gelincik Hanımeli Kır Lokantası'nı ziyaret ederek, çalışmaları ve köy kadınlarının karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi aldılar.

Akgül, tweetinde köy kadınlarının verdiği emeğe ve projeye kattığı değere dikkat çekerek, "Verilen emek ve katkılarından dolayı Köy Kadınlarımıza teşekkür eder, Bolu'muza şirin bir tesis kazandırdıkları için şükranlarımızı sunarız," ifadelerini kullandı. Ayrıca, kadınların toplumda oynadığı kritik role de vurgu yaparak, kadınları "Okuyan, araştıran, çalışan ve en önemlisi evlatlar yetiştiren kadınlarımız her daim başımızın tacıdır," sözleriyle övdü.

Gelincik Hanımeli Kır Lokantası'nın, Bolu'nun doğal ve yöresel lezzetlerini sunmasının yanı sıra, köy kadınlarının emeğini ve yeteneklerini de ön plana çıkardığı görülüyor. Bu tesis, hem bölgesel kalkınmaya katkıda bulunuyor, hem de kadınların ekonomik bağımsızlık kazanmalarına olanak sağlıyor.

Bu özel projenin, benzeri yerel girişimlere ilham olmasını umuyoruz.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği