Bolu'dan Yükselen Adalet Sesi: Barodan Anlamlı Yürüyüş...BoluNet
222
Bolu Barosu'ndan Çağrı: Hukukun Üstünlüğü İçin Yürüyoruz!

BoluNet Özel Haber

Bolu Barosu, hukuk camiasını ve tüm meslektaşlarını, "Hukukun Üstünlüğü" adı altında bir yürüyüşe davet ediyor. Bu önemli etkinlik, 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 15.00'te, Anayasa Mahkemesi Önü, Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda başlayacak olan bir basın açıklaması ile start alacak.

 

Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıldönümünde, Bolu Barosu, yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün altını çizmek için bir araya geliyor. Yargıtay'a kadar sürecek olan bu yürüyüş, meslektaşlarımızın birlik ve beraberlik mesajları ile hukukun evrensel ilkelerine olan bağlılıklarını gösterme fırsatı sunacak.

 

Bolu Barosu'nun Twitter hesabından yapılan duyuruda, tüm hukukçuların ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesin bu etkinliğe katılımının önemi vurgulandı. Baro, yürüyüşe katılacak olan meslektaşlarını ve halkı, demokratik bir dayanışma içinde, hukukun üstünlüğü için seslerini yükseltmeye çağırıyor.

 

BoluNet olarak, bu önemli etkinliğin takipçisi olacağız ve siz değerli okurlarımıza yürüyüşten canlı güncellemeler, röportajlar ve detaylı analizler sunacağız. Hukukun üstünlüğüne dair bu önemli adımda Bolu Barosu'nun yanında yer alarak, adaletin güçlü sesini duyurmak için sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

 

Bolu Barosu'ndan Anayasal Sınırların Korunmasına Vurgu

 

 

Bolu Barosu, Türk yargı sisteminin temel taşlarından biri olan ve hukukun üstünlüğünü savunan bir kurum olarak, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bağlayıcı ve tartışmasız olduğunu vurguladı. Anayasa'nın 153. Maddesi ve 6216 Sayılı Kanun ile düzenlenen bireysel başvuru hakkının önemine değinerek, bu kararlara karşı direnmenin veya uygulamamakta ısrar etmenin hukuka aykırı olduğunu ve suç teşkil edeceğini belirtti. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan yetki karmaşasına ve anlaşmazlıklarına dikkat çeken Bolu Barosu, yargı organlarının işleyiş ve kararlarının üstünlüğünün, demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı. Baro, bu bağlamda tüm yargı kararlarının uygulanmasının takdirini yargı organlarının inisiyatifine bırakarak, hukukun kurumsal yapısının ve anayasal sınırların korunmasının önemini bir kez daha hatırlattı.

 

Bu haber BoluNet tarafından hazırlanmıştır.
Daha fazla bilgi, derinlemesine analiz ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği