Bolu'dan Semalara Açılan Kapı: Miraç Kandili'nin Işığında Bir Gece - BoluNet
222

Mübarek Miraç Kandili: İmanın Yükselişi ve Maneviyatın Zirvesine Yolculuk

 

İslam dünyası için derin manevi öneme sahip olan Miraç Kandili, bu yıl 6 Şubat 2024 tarihinde idrak ediliyor. Bu kutsal gece, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semalara yaptığı mucizevi yolculuğun anısına kutlanır. Miraç, kelime anlamı olarak "yükseğe çıkma" demektir ve bu gece, imanın ve ruhaniyatın yükselişini temsil eder​​​​.

 

Miraç Kandili, İslam'ın ilk dönemlerinde, dini prensip ve ibadetlerin netleştiği, namaz vakitlerinin beş vakit olarak belirlendiği müstesna bir gece olarak kabul edilir. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) bu gece, 50 vakit olarak bildirilen namazları, Hz. Musa'nın önerisi üzerine tekrar tekrar Yüce Allah'a arz etmesi ve sonunda beş vakte indirilmesi, İslam ümmetinin üzerine farz kılınan namazın önemini vurgular​​.

 

Miraç Kandili'nde Yapılması Gerekenler

Miraç Kandili'nde, Müslümanların Kur'an-ı Kerim okuması, Cevşen-ül Kebir'i okuması, namaz kılması, dua etmesi, tövbe istiğfar etmesi ve salavatlar getirmesi önerilir. Aile bireyleri ile birlikte günün anlam ve önemi üzerine sohbet etmek, hayat üzerine muhasebeler yapmak, Allah'tan af ve mağfiret dilemek, sevgili peygamberimize bol bol salât ve selâm okumak bu geceye özel ibadetler arasındadır​​.

 

Bu manevi atmosferde, dargın olanların barışması, yoksullara yardım edilmesi, büyüklerin ziyaret edilmesi, eş, dost ve akrabalarla tebrikleşilmesi gibi sosyal faaliyetler de yer alır. Miraç Kandili, aynı zamanda bireysel ve toplumsal huzuru, birlik ve beraberliği pekiştiren bir vesile olur.

 

BoluNet'ten Miraç Kandili Kutlaması

Bu özel gece vesilesiyle, tüm İslam alemine sağlık, huzur ve esenlikler dileriz. Miraç Kandili'nin, imanımızı yükselten, ruhumuzu arındıran ve kalplerimizi birbirine yakınlaştıran bir vesile olmasını temenni ederiz. Her birinizin Miraç Kandili mübarek olsun. Dualarınızın kabul, ibadetlerinizin makbul olması dileğiyle...

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği