Bolu'dan Ankara'ya 'Adalet ve Değişim' Yürüyüşü: Tanju Özcan'ın Hikayesi ve Halkın Tepkisi
222

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın “Adalet ve Değişim” adlı Ankara'ya doğru yürüyüşü, Bolu halkı arasında büyük bir ironi konusu haline geldi. Ancak ironik olan şey, yürüyüşün başlığı veya gidiş yeri değil, Özcan'ın yürüyüşü adeta bir kurtuluş maratonu gibi lanse etmesi. Bolu halkının kendi ağzından dinlersek, yürüyüşe “Ayranı yok içmeye” adını taktılar; yani halkın derin ironisini ve hükmü var.

Başkan Özcan'ın, CHP’lilerin destek vermediği bu yürüyüşe, Belediye personeli ile birlikte dönüşümlü olarak katılması talimatı vermesi, adeta bir siyasi tiyatro oyununa dönüştürdü bu yürüyüşü. Kendi yolculuğunu kitleye kabul ettirmek adına bolupostası.com sitesinden çalıntı haberlerle süslemeye çalışan bir başkanın, gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

Bir yanda halkının yaşadığı sıkıntılar, öte yanda çiftetelli oynayarak "keyfim yerinde" mesajı veren bir başkan. Hayır, bu bir film senaryosu değil, Bolu Belediyesi'nin mevcut durumu. Özcan'ın bu algı oyunlarına Bolu halkı artık kanmıyor, çünkü gözlerini kör eden gerçekler karşısında duruyorlar: Başkan Özcan, belediyeyi iflasın eşiğine getirmiş ve yönetim kadrosunu eş, dost ve kuzenlerle doldurmuş durumda.

Ve daha da trajikomik olan, Bolu halkı susuzluktan kırılırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medyada Melih Gökçek'le takipçi sayısı yarışı yapıyor. Ankara’ya doğru yürüyüşüne devam eden Özcan, belli ki halkın susuz kalmasını da bir yana bırakıyor. Bolu halkı bu duruma isyan ediyor ve net bir mesaj veriyor: "Bize ne Başkan senin göbeğinden...!"

Öte yandan, Bolu Belediyesi personelinin baskı altında yürüyüşe katıldığı iddiaları da halk arasında gittikçe yayılıyor. Bütün bu durumlar ışığında, merak edilen bir diğer konu da "Bugün yürüme sırası Su İşlerinde mi?" oldu.

Kısacası, Bolu'dan Ankara'ya "Adalet ve Değişim" yürüyüşleri düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın hikayesi, büyük bir komedi filmine benzemeye başladı. Ancak bu film, Bolu halkının yaşam koşullarının daha da ağırlaşması riski taşıdığı için, asla komik değil. Bolu halkı, belediyenin gerçek anlamda adalet ve değişim ile tanışması ve başkanın Ankara'ya değil, halka yürümesini bekliyor. İşte o zaman gerçekten "keyfim yerinde" diyebilir. Bolu'nun adaleti ve değişimi, halka hizmet etmekle başlar, Bolu'dan Ankara'ya uzanan bir yürüyüşle değil.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği