Bolu'da Yüksek Hızla Geleceğe!... BoluNet
222
GPT
BoluNet

 

Yüksek Hızlı Tren Yatırımı Bolu'yu Hareketlendirecek

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar'ın sunumuyla, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı projesine ilişkin bir seminer düzenledi. Seminer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının planladığı projenin Bolu'ya etkilerini ele aldı.

 

Seminerden Dinamizm Beklentisi

Meclis Salonu'nda yapılan seminerde, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Yüksek Hızlı Trenlerin modern dünyada hareketliliği ve bağlantıyı şekillendiren önemli birer unsur olduğunu vurguladı. Alemdar, YHT'nin şehirlerarası ticareti ve ekonomik faaliyetleri canlandırmada önemli bir role sahip olduğunu, Bolu'nun da bu projeden azami fayda sağlaması gerektiğini ifade etti.

 

Stratejik Güzergah ve Bolu'nun Avantajları

Prof. Dr. Ayhan Şamandar'ın "Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattında Güzergah Seçimi" başlıklı sunumu, projenin teknik detaylarına ve Bolu'nun stratejik konumunun projedeki önemine dikkat çekti. Şamandar, Bolu'nun proje kapsamında nasıl daha verimli faydalanabileceğine dair önerilerde bulundu.

 

Kapanış ve İleriye Dönük Beklentiler

Soru-cevap kısmı ile son bulan seminerin ardından katılımcılar, Bolu'nun YHT hattı üzerindeki konumunun bölge ticareti ve ekonomik gelişim üzerindeki olumlu etkilerine dair beklentilerini dile getirdiler. YHT'nin getireceği potansiyel ekonomik canlılık, bölgeye olan ilgiyi artıracak gibi görünüyor.

 

Bu haber BoluNet için İbrahim Atalay tarafından hazırlanmıştır.
Daha fazla bilgi, büyüme analizi ve Bolu ile ilgili güncel haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği