Bolu'da Yeni Dönem: Tek Kadın Üye ile Meclis Göz Kamaştırmıyor ...BoluNet
222

Bolu'da Yeni Dönemin Kapıları Aralandı: Tek Kadın Üyeyle Meclis Şaşırtıyor

 

Bolu'da siyasi kulisler hareketli bir günü geride bıraktı. Vali Erkan Kılıç, Bolu İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya ve İl Genel Meclis Üyelerini kabul etti. Bu buluşma, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası yeni göreve başlayan meclis üyelerinin ilk resmi ziyareti olarak kayıtlara geçti.

 

Vali Kılıç, ziyaret sırasında Başkan Çetinkaya ve meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Ancak dikkat çeken bir nokta vardı: Mecliste yer alan tek kadın üye. Görünüşe bakılırsa, Bolu İl Genel Meclisi'nin cinsiyet çeşitliliği, adeta bir optik illüzyon gibi, göz kamaştırıcı bir çokluk vaadiyle başlamış ama gerçekte pek de öyle devam etmemiş!

 

Bu durum, meclisin kadın üyelerin "çoğunluğu" konusunda adeta mizahi bir hiciv gibi duruyor. Gerçi mecliste kadın üye sayısının bu denli az olması, cinsiyet eşitliği hedeflerine ulaşmada daha çok mesafe kat edilmesi gerektiğinin de bir göstergesi.

 

Vali Kılıç'ın ve diğer yetkililerin bu konudaki sessizliği, sosyal medya ve yerel tartışma platformlarında soruları beraberinde getirdi. Bolu'nun yönetim kademelerinde kadın temsiliyetinin artırılması, siyasi gündemin öncelikli konuları arasına girmeyi bekliyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği