Bolu'da Tarih Yazılıyor: Denktaş'ın Adı ve Heykeli, Yamaner'in Enerjisi ve Boluluların Coşkusu
222

Bolu'da esen rüzgarın sesi artık biraz daha farklı geliyor bana. Kılıçaslan Mahallesi'nin yeni misafiri Rauf Raif Denktaş, adını bir bulvarın yanı sıra bir de heykelin taşıyacağı topraklara yeni bir ruh, yeni bir kimlik kazandırıyor.

Sanki ağaçlar "Denktaş" diye fısıldıyor, her bir yaprağının ritmi, bu topraklarda yankılanan "Denktaş" sözünün ahenkli nağmeleriyle uyum sağlıyor.

Bir Kıbrıs Gazisi olan ve emekli kıdemli binbaşı rütbesiyle orduya veda eden Ahmet Şerafettin Yamaner'in bu başarıya imza atması da ayrıca takdire şayan. Emekli Subaylar Derneği'nin başkanı olan bu değerli isim, bir kez daha ne kadar "emekli" olsa da hala bu vatan için çalıştığını, hala bu vatan için emek verdiğini kanıtladı.

Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı olmanın ağır yükünü taşıyor. Bu yükün içerisinde yer alan ve oy birliği ile kabul edilen teklif, Bolu'nun tarihine yeni bir çığır açtı.

Belki de Denktaş'ın heykelinin dikilmesi ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Bolu'yu ziyaret etmesi, Kıbrıs'ın ve Türkiye'nin bağlarını biraz daha sıkılaştıracak. Bu durumda Yamaner, Türkiye ile KKTC arasındaki bu sıkı bağın bir örneğini, bir yansımasını Bolu'da yaratmayı başarmış olacak.

Ve tabii ki, Bolulular... Onlar, kendi şehirlerinin sınırları içinde uluslararası bir etkinliğe tanıklık edecekler. Kıbrıs'tan gelen misafirleri ağırlayacaklar ve Kıbrıs'ın efsane lideri Denktaş'ın anısına düzenlenen bu etkinlikte rol alacaklar. İnanıyorum ki, onlar bu tarihi günü en iyi şekilde değerlendirecekler ve Denktaş'ın heykelinin açılışını unutulmaz kılacaklar.

Bolu'da tarihin sayfalarına yeni bir sayfa daha ekleniyor. Bu sayfada Rauf Raif Denktaş'ın adı, heykeli ve anısı olacak. Bu sayfa, hem Bolu'nun hem de Türkiye'nin tarihine kalıcı bir iz bırakacak. Yamaner, Tatar, Özcan ve Bolulular, bu tarihi sayfayı birlikte yazacaklar. İşte bu, tarihin tekerrür ettiği yer. Ancak bu kez, tarih tekrar etmiyor, tarih yazılıyor.

Aydın Karataş, Bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği