Bolu'da Protesto Rüzgarı: Ekonomik Talepler ve Din Hassasiyeti... BoluNet
222

Bolu'da İki Farklı Protesto: Memurlar Ekonomik Haklarını Savunurken, Din Görevlileri İmam Hatiplere Sahip Çıktı

 

Bolu'da son günlerde yaşanan iki farklı protesto, şehirde dikkatleri üzerine çekti. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Bolu'dan Ankara'ya uzanan yürüyüşü, ekonomik talepler ve çalışanların hakları üzerine odaklanırken, Mil Diyanet-Sen üyelerinin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı hedef alan protestosu ise dini değerlere yönelik bir savunma niteliğindeydi. Bu farklı konulardaki eylemler, halk arasında çeşitli tepkilere yol açtı.

 

Memurlar Ekonomik Taleplerini Dile Getiriyor

 

Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri, Bolu'dan başlattıkları ve Ankara'da sona eren yürüyüşleriyle, kamuda mülakatın kaldırılması, 3600 ek göstergenin yasallaştırılması, kamuda şiddet yasasının çıkarılması ve büyükşehirlerde kamu görevlilerine kira yardımı gibi taleplerini dile getirdi. Sendika üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelerek, "Emekten tasarruf olmaz" sloganıyla haklarını savundu.

 

Sendika temsilcileri, toplu sözleşme ile elde ettikleri kazanımların, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Memur-Sen yetkilileri, "Tasarrufun emekten değil israftan yapılması gerektiğini" vurgularken, kazanılmış hakların korunması gerektiğinin altını çizdiler. Yürüyüş sırasında halkın desteğini aldıklarını belirten temsilciler, devletin hukuka uygun davranması gerektiğini hatırlatarak, hak mücadelelerinin devam edeceğini açıkladılar.

 

Din Görevlileri Tanju Özcan'a Tepki Gösterdi

 

Öte yandan, Mil Diyanet-Sen üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Özcan, Bolu'nun eğitim performansını eleştirirken, "Bize imam kılıklı Milli Eğitim Müdürleri yerine, eğitimi bilen bir Milli Eğitim Müdürü gönderin" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, din görevlileri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Mil Diyanet-Sen Bolu İl Başkanı Hüseyin Bayram, yaptığı basın açıklamasında, Özcan'ın ifadelerinin din görevlilerini incittiğini belirtti ve Tanju Özcan'dan özür talep etti.

 

Bayram, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve imam hatiplerimiz, halkımızın milli ve manevi değerlerini korumada önemli görevler üstlenmiştir. Din görevlilerimize dil uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Tanju Özcan, milletimizin manevi önderi imam hatiplerimizden derhal özür dilemelidir" dedi. Bu açıklamalar, özellikle dindar kesim arasında büyük yankı buldu.

 

Bolu Halkının Tepkileri

 

Bu iki farklı protesto, Bolu halkı arasında da çeşitli tepkilere neden oldu. Memurların ekonomik haklarını savunma eylemleri genel olarak destek bulurken, din görevlilerinin protestosu bazı kesimlerce eleştirildi. M.C. adlı bir vatandaş, "Memurlar, ekonomik şartlarını iyileştirmek için haklı taleplerle eylem yapıyor. Ancak din görevlilerinin bu kadar hassas bir konuda bu şekilde tepki vermesi, durumu daha da karmaşık hale getiriyor" dedi.

 

Benzer şekilde, B.Ç. adlı bir diğer vatandaş, "Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde, memurların talepleri anlaşılabilir. Ancak diyanet çalışanlarının protesto yapması, halkın büyük bir kesiminde şaşkınlık yarattı. Tanju Özcan'ın ifadeleri yanlış olabilir, ama bu tepkinin boyutu fazlasıyla abartılı görünüyor" şeklinde görüş belirtti.

 

Bolu'da yaşanan bu olaylar, şehirdeki farklı kesimlerin hassasiyetlerini ve taleplerini gözler önüne serdi. Memurların ekonomik haklar ve çalışma şartları üzerine yürüttükleri mücadele, kamuoyunda geniş yankı bulurken, din görevlilerinin protestosu ise farklı tepkilere neden oldu. Şehrin geleceği ve sosyal dinamikleri üzerinde etkili olacak bu olaylar, önümüzdeki günlerde de tartışılmaya devam edeceğe benziyor.

 

Bu haber BoluNet'ten!

Bolu'nun ve Gündemin nabzını tutun!

BoluNet'te en güncel ve çarpıcı haberler sizi bekliyor: www.bolunet.com.tr

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği