Bolu'da Ormanlara Özgürlük! 77 Gün Sonra Kapılar Açıldı, Ama Dikkat!...BoluNet
222

Bolu'da ormanlara giriş yasağı sonunda kalktı! 77 gün süren bekleyişin ardından Bolu'da ormanlara giriş yasağı sona erdi. Bu karar, doğa severleri ve piknik yapmayı seven vatandaşları oldukça sevindirdi. Bolu Valiliği, 15 Temmuz'dan 30 Eylül 2023 tarihine kadar ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurmuştu. Bu yasak, hava sıcaklıklarının artmasından kaynaklı meydana gelebilecek yangınları önlemek amacıyla alınmıştı. Ancak belirtilen süre sona erdi ve Bolu'da 77 gün süren ormanlara giriş yasağı kalktı.

Ormanlar, milli ve tabiat parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında sadece piknik tüpü kullanılarak ateşli piknik yapılıyordu. Ancak yasağın kalkmasıyla birlikte artık vatandaşlar Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü Milli Parkı gibi popüler mekanlarda mangal yapabilecekler. Doğanın kucağında piknik yapmanın ve mangal keyfinin tadını çıkarmanın tam zamanı!

Ancak unutulmamalıdır ki, doğanın bize sunduğu bu güzelliklerin korunması bizim elinde. Ormanlara ve piknik alanlarına giderken çevreyi kirletmemeye, doğaya zarar vermemeye özen göstermeliyiz. Atıklarımızı doğaya bırakmamalı, çöplerimizi yanımızda götürmeliyiz. Ayrıca, mangal ve ateş yakarken dikkatli olmalı, yangın riskini minimize etmeliyiz. Doğa bizim, onu koruyalım ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakalım.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği