Bolu'da Gençlik Haftası Etkinlikleri Heyecan Yarattı... BoluNet
222

Bolu'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu

 

19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı tarihtir. Bu önemli gün, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir ve her yıl "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak coşkuyla kutlanmaktadır. Bu tarih, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olup, gençliğin ulusal değerlerine sahip çıkma ve geleceğe umutla bakma günüdür.

 

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 15-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Gençlik Haftası etkinlikleri ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına tüm vatandaşları davet etti. Bu önemli haftada gençlerimizle birlikte bayram coşkusunu doyasıya yaşamak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

19 Mayıs 2024 Pazar günü, sabah saat 10.00'da Anıtpark’ta çelenk sunma programı ile başlayacak olan tören, Bolu'nun farklı noktalarında çeşitli etkinliklerle devam edecek. Anıtpark’ta yapılacak olan çelenk sunma programının ardından, saat 10.30’da Karaçayır Spor Salonu'nda kutlama programı başlayacak. Burada yapılacak olan etkinlikler, halk oyunları gösterileri, şiir dinletileri ve mehteran gösterileri gibi renkli aktivitelerle süslenecek.

 

Karaçayır Spor Salonu’nda saat 11.00’den itibaren, gençlerin ve sporcuların katılımıyla çeşitli spor branşlarının gösterileri sunulacak. Masa tenisi, basketbol, cimnastik, karate, taekwondo, badminton, güreş, atıcılık, okçuluk ve judo gibi branşlarda yeteneklerini sergileyecek olan gençler, izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak. Trampolin cimnastik gösterileri ve gençlik müzik dinletileri de programın önemli parçalarından biri olacak.

 

Kutlama programı kapsamında ayrıca, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alan sporcu ve gençlere ödüller verilecek. Gençlik Merkez Atölye, kulüp ve spor branşlarının tanıtım stantlarının açılmasıyla birlikte, protokol ve vatandaşlar bu stantları ziyaret ederek bilgi alabilecekler. Törenin kapanışına kadar sürecek olan etkinliklerde gençlerimizin başarısı ve yetenekleri ön plana çıkarılacak.

 

20 Mayıs 2024 Pazartesi günü ise etkinlikler devam edecek. Saat 10.00’da Turkuaz Kolej’de, 10.30’da Karaçayır Spor Salonu’nda ve 11.00’de BAİBÜ Kampüsü’nde düzenlenecek olan programlarda, açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları yapılacak. Gençlik yürüyüşü ile devam edecek olan programda, temsilci gençlerin ve protokol üyelerinin konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri sergilenecek.

 

Bolu Valisi Erkan Kılıç, tüm Bolu halkını ve özellikle gençleri bu anlamlı ve coşkulu etkinliklere katılmaya davet etti. 19 Mayıs'ın Türk milleti için önemini vurgulayan Vali Kılıç, gençlerimizin bu bayramı en güzel şekilde kutlamaları için her türlü hazırlığın yapıldığını belirtti.

 

BoluNet: Bolu'nun kalbi burada atıyor, güncel haberler için daima bizimle kalın!

 

Bolu ve çevresindeki en güncel ve doğru haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın. Haberlerimiz hakkındaki düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve haber önerilerinizi bolunet@bolunet.com.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimleriniz, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olması için büyük önem taşımaktadır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği