Bolu'da Bayram Denetimleri: Tüketici Hakları Göz Altında...BoluNet
222

Bolu'da Ramazan Denetimleri Hız Kesmiyor: Haksız Fiyat Artışına Geçit Yok

 

Bolu - T.C. Bolu Valiliği, vatandaşların Ramazan ayı boyunca mağdur olmamaları için başlatılan yoğun denetim faaliyetlerinin Ramazan'ın son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince de etkin bir şekilde süreceğini duyurdu.

 

Valilik koordinesinde, Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince yürütülen denetimler, özellikle alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürünlerin satıldığı perakende işletmeler ile marketleri kapsıyor. Denetimlerde, fiyat etiketi ile kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışlarına karşı sıkı tedbirler alınıyor.

 

Ramazan ayı ve yaklaşan bayram sebebiyle vatandaşların daha fazla alışveriş yaptığı bu dönemde, haksız fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetlerine karşı tolerans gösterilmeyeceği belirtiliyor. Valilik, tüketicilere, karşılaştıkları herhangi bir haksızlık veya şikayet durumunda "ALO 175" Tüketici Hattı, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi (HFA) üzerinden veya yazılı olarak Bolu Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvurabileceklerini hatırlatıyor.

 

Bolu Valiliği'nin bu adımı, özellikle Ramazan ayında ve bayram döneminde artan tüketim ve alışveriş hacmi göz önünde bulundurulduğunda, tüketicilerin hak ve menfaatlerinin korunması açısından önemli bir yer tutuyor. Yetkililer, denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve haksız fiyat artışı yapan işletmelere karşı gerekli yaptırımların uygulanacağını vurguluyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği