Bolu’da 2 ilçe arasında orman yangını başladı: Dumanlar gökyüzünü kapladı ...BoluNet
222
Bolu’da 2 ilçe arasında orman yangını başladı: Dumanlar gökyüzünü kapladı
 

Bolu’da çıkan orman yangını 2 saattir söndürülemiyor, 2 köy tahliye edildi

 
 
Bolu’da çıkan orman yangını 2 saattir söndürülemiyor, 2 köy tahliye edildi
 

 

Bolu’da ormana sıçrayan ve geniş alana yayılan yangın 2 saat boyunca devam ediyor. Yangını söndürmek için çevre illerden destek istenirken 2 köyün tahliye edildiği öğrenildi.


Göynük ilçesine bağlı Bekirfakılar Köyü mevkiinde saat 12.40 sıralarında çıkan anız yangını rüzgarın etkisi ile büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede geniş alana yayılan yangın için bölgeye çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile arazöz sevk edildi. Dört bir koldan söndürme çalışmaları devam ederken havadan da helikopter yangına müdahale ediyor. Yangının geniş alana yayılarak büyümesi sebebiyle havadan destek için çevre illerden helikopter geleceği öğrenildi.


Yangının etkisini arttırması sebebiyle Göynük ilçesine bağlı Yeniköy ile Seferler Köyü için tahliye kararı verildi. Köy ekipler tarafından boşaltılarak vatandaşlar güvenli bölgeye alındı.


Ekiplerin söndürme çalışması 2 saattir sürüyor.

 

Bolu’da iki ilçe arasında başlayan anız yangını ormana sıçradı. Mudurnu-Göynük ilçe sınırında büyüyen orman yangınına çok sayıda ekip sevk edildi.


Yangın, Göynük ilçesine bağlı Alanköy köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Göynük-Mudurnu ilçelerinin sınırında bulunan Alanköy Köyü’nde öğle saatlerinde anız yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen anız yangını, ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede geniş alana yayılan yangın için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının dumanları gökyüzünü kapladı. Mudurnu ve Göynük ilçelerinden giden çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.



Bolu’da 2 ilçe arasında orman yangını başladı: Dumanlar gökyüzünü kapladı

Kaynak Linki: https://www.iha.com.tr/bolu-haberleri/boluda-2-ilce-arasinda-orman-yangini-basladi-dumanlar-gokyuzunu-kapladi-107857398

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği